Forum

Alle reacties

Polytechno
1 thumb_up 6 comment
6 jaren geleden

Niet limitatief wil eigenlijk zeggen dat de keurder het vermoeden heeft dat er nog meer zaken niet in orde zijn dan hij heeft opgeschreven. En als ik de reeds opgesomde inbreuken zie op uw verslag kan ik me al een redelijk beeld voor ogen halen van de installatie. Eigenlijk komt het er op neer dat de installatie verouderd en/of in elkaar geknutseld is en wil de keurder laten verstaan dat de installatie helemaal niet in orde is. Als je meer uitleg wil over de opgesomde punten roep je maar.

CVA
29 thumb_up 79 comment
6 jaren geleden

De keurder dient een volledig verslag op te stellen. "Niet limitatief" is geen basis voor het resultaat van een PV. Indien dezelfde keurder de installatie komt herkeuren, dan mag hij enkel de zaken herkeuren dewelke zijn vermeld op het PV waar hij zelf verantwoordelijk voor is. Met de vermelding niet limitatief probeert hij nog een stok tussen de deur te krijgen voor eventuele zaken die hij ziet tijdens het herkeuren. Dat dit niet de meest gepaste manier van werken is spreekt voor zich. Hoe kan u immers uw installatie in regel brengen als er tijdens de 1ste controle niet alle zaken onderzocht zijn. U of een installateur zijn immers niet bevoegd om te oordelen of een bepaald iets in regel is of niet. Als u een ander keuringsorganisme uitnodigd voor het herkeuren ligt het uiteraard anders. Deze wil/kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor een fout opgesteld PV van een ander.

Polytechno
1 thumb_up 6 comment
6 jaren geleden

Denk niet dat het hier de bedoeling is om een stok achter de deur te hebben. Denk eerder dat het de bedoeling is om te laten weten dat het grondig fout is met de installatie. Een keurder kan ook niet alles onderzoeken, hij zou het misschien wel moeten doen maar in de praktijk is dit dikwijls niet mogelijk. Wat de bevoegdheid van de de eigenaar en/of installateur betreft wil ik CVA toch tegenspreken. Het AREI (algemeen reglement op elektrische installaties) is bij wet vastgelegd en verschenen in het staatsblad. Iedere burger en zeker de installateur is geacht deze te kennen. Een installateur kan en mag perfect OORDELEN over de toestand van een installatie. Een installateur kan alleen geen keuring uitvoeren, dit mag alleen een erkend keuringsorganisme. Maar u mag perfect aan een installateur vragen om uw installatie na te kijken of deze conform is met het AREI. Sterker nog, als uw installateur dit niet kan zoekt u best een andere. Nogmaals wil ik zeggen dat ik de installatie niet ken, maar aan de hand van dit keuringsverslag kan ik mij een aardig beeld van de installatie vormen. Ik zie dus geen probleem in dit verslag. OCB is niet onze vaste keurder maar op hun site kan je heel wat info vinden ivm huishoudelijke installaties.

Hafid
0 thumb_up 3 comment Verbouwer
6 jaren geleden

Ik heb het pdf bestand (verslag + tekening) opgeladen misschien dat dat iets meer zegt?

Bedankt voor de info :-). Het beste is denk ik gewoon nieuwe elektriciteit leggen.

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.