Forum

uitbreiding zekeringskast met tweede en derde zekeringskast

0 thumb_up 1 comment Verbouwer
#Elektriciteit · 1 week geleden

doe ik iets verkeerd:

mijn huidige zekeringskast heeft een 63A 30mA differentiaal en voor de natte ruiltes een 63A 300mA differentiaal, kast is monofase

ik wil mijn tuinhuis voorzien van een tweede zekeringskast (en derde van zelfde type). Hiervoor, liggen al 2 stuks van 3G6 kabel naar tuinhuis (lengte circa 25 m). Elke extra zekeringskast voorzie ik van een 40A automaat die ik gebruik als schakelaar, in de hoofdkast komt ook een 40A automaat.

De bestaande leiding naar tuinhuis zit op een 20A automaat in de hoofdkast vandaar heb ik in tuinhuis enkele aftakkingen naar lichten en stopcontacten doch zonder zekeringskast. ik wil deze op een extra kast zetten met een 20A automaat als schakelaar.

Ik voorzie geen diff in de extra zekeringskasten omdat ik verveeld zit met de 63A differentialen in de hoofdkast en de 3G6 leidingen (heb indertijd geen 3G10 geplaatst) en de 3G2.5 leiding

eveneens vanuit hoofdkast wil ik een 3G10 leggen naar zolder en daar een keramiekoven op aansluiten via 63A, zal ook een 63A automaat hiervoor toevoegen in hoofdkast.

zie ik iets over het hoofd?

Alle reacties

idur
148 thumb_up 632 comment
1 week geleden

Ik vermoed dat je een tikfout maakt i.v.m. de huidige verliesstroomschakelaars want de vochtige ruimten moeten achter een 30mA.Indien niet is dit fout.

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.