Forum

Trappenhuisautomaat werkt niet meer

Kimberly1989
0 thumb_up 0 comment Andere particulier
#Elektriciteit · 3 jaren geleden

Ik installeerde in de hal van mijn appartementsgebouw vier nieuwe lampen (bedrading en al was al voorzien want er hingen al lampen). Deze vier lampen zijn verbonden aan een trappenhuisautomaat in de elektriciteitskast. Bij het opnieuw aanzetten van de electriciteit, werken de lamp enkel nog als je op de drukknop duwt van de lampen, maar niet meer gebonden aan tijd. Je moet dus blijven drukken opdat ze zouden aanblijven. Dit is erg vervelend. Het is de bedoeling als je één keer drukt, de lampen anderhalf minuutje aanblijven. Ik kocht een nieuw trappenhuisautomaat, doch hetzelfde resultaat dus aan het automaatje ligt het niet. Alsook, als je het trappenhuisautomaat op 'altijd branden' zet ipv auto, dan blijven de lampen inderdaad aan, dus er kan geen kortsluiting zijn. Alsook, als je het trappenhuis op auto zet en dan een heel klein tikje geeft tegen dat hendeltje, dan slaath ij inderdaad aan voor anderhalve minuut. Er lijkt dus een probleem te zijn in het versturen van de opdracht tussen drukknop en automaatje. Echter, aan de drukknopen hebben wij niet gekomen... wie helpt ons?

Alle reacties

jp-elektro
1 thumb_up 3 comment
3 jaren geleden

op de zijkant van de trappenhuisautomaat kan je deze in twee verschillende posities zetten,waarschijnlijk staat deze in de verkeerde positie.

Hugo C.
320 thumb_up 1953 comment
4 weken geleden

Welk type van minuterie stond er en welk type heb je nu geplaatst? Een foto van de huidige aansluiting van de draden kan ook helpen. Is het een 3-draad of 4-draadsysteem?

Aj2610
0 thumb_up 2 comment
4 weken geleden

Beste 

Bedankt voor de reactie blijkbaar komt het omdat ik deze lampen heb uitgewisseld in led lampen en kreeg ik deze storing heb er terug de oude lampen in gestoken en probleem opgelost wel raar dat het met gewone gloeilampen werkt en met led lampen niet

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.