Forum

Nachtverbruik elektriciteit tussen 22u00 en 07u00

Inloopdouche
0 thumb_up 2 comment Andere particulier
#Elektriciteit · 1 maand geleden

Ik heb meerdere nachten van 22u00 tot 07u00 het nachtverbruik gemeten en vond hiervoor 1300Watt wat ik vrij hoog vind, want dit zou overeenkomen met basisverbruik over 24u00 v van 3.46 Kw

Hieronder de details van mijn metingen en vind slechts een nacht verbruik van 447. 
Het gemeten verbruik op de nachtteller is dus bijna driemaal hoger als mijn detail metingen. 

CV ketel op mazout *** Diepvries 191 Frigo 72 digibox 75 Wifi  53 digitaal klokje 20 digitaal klokje 20 microgolf 11 Bluetooth luidspreker 5 TV uit 0 Laptop uit 0 wasmachine uit 0 Koffiemachine uit 0 Lampen uit 0 Alarmcentrale 0 uitgezet tijdens nacht test 447 *** Geen verwarming s'nachts, brander kan alleen   even  oplaan s'morgens voor warm water en opstart verwarming Verliesstroom schakelaars, één van 30mA en één van 300mA

Alle reacties

RodeRidder
61 thumb_up 336 comment
1 maand geleden

Wat bedoel je met 1300Watt?

Is je verbruik over die periode 1300Wh (1,3kWh)? Dat is een gemiddelde afname van 140W, best mogelijk met laders, modems, en nog een dozijn andere toestellen in standby. 

Of stond de teller 11700Wh hoger, wat neerkomt op 1300W gemiddeld verbruik over die periode. 

Of heb je de ganse woning op een verbruiksmeter gehangen met als resultaat 1300W? 

Hugo C.
294 thumb_up 1646 comment
1 maand geleden

Inderdaad, over 9 uur betekent dat gemiddeld 144 Watt aan verbruikstoestellen is aangesloten. Diepvries en koelkast zullen wel met het meeste verbruik gaan lopen. Bij wijze van proef zou u de stekker van diepvries en koelkast 's avonds eens kunnen uittrekken en zien wat dan het nachtverbruik is. Mij lijkt het niet alarmerend.

Bij de klassieke kWh-teller kan je ook direct het verbruik berekenen. Op de teller staat gewoonlijk hoeveel toeren de schijf moet doen om 1kWh verbruik te registreren bv 300tr/kWh. Tel gedurende een bepaalde tijd (enkele minuten) het aantal toeren dat de schijf gemaakt heeft. Bereken hieruit het aantal omwentelingen per uur en hieruit kan je dan heel nauwkeurig het aangesloten verbruik berekenen.

Inloopdouche
0 thumb_up 2 comment Andere particulier
1 maand geleden

Bedankt voor de reaktie

Ik meet op de elektriciteitsmeter tussen 22u00 en 07u00 een (toenmane van de teller) verbruik van 1.3Kwh dit terwijl de toestellen  die ik vermeld allemaal samen slechts 0.447Kwh verbruiken. Er zijn geen andere verbruikers s'nachts
 Dit betekent een onbekend verbruik of verlies of fout meter van 1.3-.447 =0.853 op 9 uren

Dit verlies betekent per uur 0.853 =0.09477 wat neerkomt op 2.27Kwh op een volledige dag van 24u00.

Mijn gemiddeld verbruik per dag is laag en beloopt gemiddeld 8Kwh.
Dit betekent dat deze 2.27 Kwh gaat lopen met 28% van mijn totaal verbruik van 8Kwh per dag zonder dat ik enige verbruiker hiervoor kan aanwijzen.

Ik heb ALLE verbruikers gemeten

Diepvriezer en frigo uitgetrokken en minder verbruik komt exact overeen met de meting Diepvries 0.191Kwh

Frigo 0.72 Kwh.

Laforce Erwin
48 thumb_up 220 comment
1 maand geleden

Sluipverbruik testen is niet zo moeilijk.

1) Trek alle stekkers uit het stopcontakt, zet alle verbruikers af, lichten uit. Zet de verliesstroomschakelaar af en kijk of het schijfje van de meter nog draait.

2) zet de alle zekeringen af, de verliesstroomschakelaar terug op.

3) zet nu 1 voor 1 een zekering op en kijk of het schijfje draait.

4) Bekijk de circuits waarvan het schijfje blijft draaien en de sluipverbruiker moet zichtbaar worden.

What do you want to do ?New mailCopy

Hugo C.
294 thumb_up 1646 comment
1 maand geleden

Indien je echt je kWh-teller wil controleren op zijn juistheid dan werk je best met een toestel waarvan het verbruik precies gekend is bv een hologeenlamp van 150 Watt. De juiste methode is dan ook het aantal omwentelingen tellen van de schijf in de teller en hieruit het aantal omwentelingen  per uur berekenen. Hieruit kan je het verbruik berekenen per uur of in andere woorden het aantal kW van de aangesloten verbruiker.

Wil je het sluipverbruik opsporen, dan kan  je best kring per kring eens inschakelen en volgens hoger beschreven methode het verbruik telkens berekenen.

Mijn ervaring is dat de meest voorkomende fout bij kWh-tellers steeds in negatieve zin is tgv een geblokkeerd of afgeremd telmechanisme. In uitzonderlijke gevallen kan een slecht werkende remmagneet op de schijf oorzaak zijn van te snel draaien of nog doordraaien (uitbollen) als het verbruik al gestopt is.

Inloopdouche
0 thumb_up 2 comment Andere particulier
1 maand geleden

Als ik alle zekeringen afzet heb ik nog verbruik, zowat 40 watt per uur.
Slechts als ik de differentieel uitschakel stopt het verbruik.

Kan dus de voorgestelde methode niet volgen.

RodeRidder
61 thumb_up 336 comment
1 maand geleden

Niet onmogelijk maar wel straf. Kan als: 

- Er verbruikers voor de zekeringen hangen. Ben je zeker dat er ergens geen secundaire zekeringkast staat die direct na de aardlekschakelaar is aangesloten? Bedrading in kast kontroleren. 

- De aardlekschakelaar vertoont zelf verbruik. Eerlijk gezegd nog nooit gezien, wel al veel defecte aardlekschakelaars. Zou kunnen dat de testknop blijft hangen en om een of andere reden toch niet uitschakelt vanwege een defect mechanisme. Werkt de testknop? 

- Er zit een zekeringautomaat tussen die niet afschakelt. Wel al gezien, is wel heel zeldzaam. Kan je testen door de spanning te meten na de zekeringautomaat. 

- Er zit een eem aardlek direct tussen de aardlekschakelaar en zekeringautomaten. Uiterst zeldzaam, kast is immers normalitair van plastic. Is waarschijnlijk zichtbaar. 

PS: Watt per uur bestaat overigens niet. Je bedoelt waarschijnlijk een verbruik van 40 wattuur (Wh) over een periode van 1 uur. W en Wh is een hemelsbreed verschil.

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.