Livios: Bouwen aan morgen


Moet de elektrische installatie ook gekeurt worden als je geen afname neemt van een leverancier

Alle reacties


Reacties

Hugo C.
167 thumb_up 892 comment Bouwer
8 maanden geleden · Bedankje ontvangen

Indien in België valt dit onder de belgische wetgeving nl het AREI (Algemeen Reglement op Elektrische Installaties) en dit is los van de leverancier of producent. Het is zo dat normaal de distributienetbeheerder (Eandis in vele gevallen) slechts de installatie effectief zal aansluiten op hun net als zij een gunstig keuringsverslag hebben. In uw geval zal dit de installateur zijn die het geheel in bedrijf stelt of bij onstentenis uzelf die de volle verantwoordelijkheid zal dragen.

Ik zie niet direct een reden waarom u uw binnenhuisinstallatie niet conform het AREI zou aanleggen. Indien u na enkele maanden of jaren toch zou  beslissen om op het laagspanningsnet aan te sluiten, dan hoeft u zich daar al geen zorgen over te maken. Als u dan nog alles conform het AREI moet maken dan kan dit een kostelijke grap worden (bijkomende leidingen aanleggen, stopcontacten, aardingen enz.).

Voorzie een installatie alsof u op het elektriciteitsnet gaat aansluiten. Voorzie desgevallend ook een wachtbuis tot op straat, indien u achteraf uw oprit, gazon of betegeling rond de woning niet wilt opbreken.

En wat als het windstil is en geen zon? Noodstroomgroep, batterijen of kaarsen?

Duckie
1 thumb_up 6 comment Andere professioneel
8 maanden geleden · Bedankje ontvangen

Beste,

Hebt u wel een vergunning gekregen voor die windmolen want dat is wel verplicht in België.


Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?