Livios: Bouwen aan morgen


Luchtlijn elektriciteit buurman boven mijn perceel

Luchtlijn elektriciteit buurman boven mijn perceel

Meno
0 thumb_up 0 comment Bouwer
#Elektriciteit · 4 maanden geleden

Hallo,

Ik zit met volgende situatie waar ik momenteel geen logische oplossing voor vind:

Ik wil momenteel op mijn perceel het bestaande pand afbreken en herbouwen, maar 1 etage hoger. (Qua bouwvergunning alles ok) Probleem is dat de bovengrondse luchtkabel van Eandis, waarop enkel mijn buurman is aangesloten net boven mijn perceel woont en dus in de weg hangt voor de toekomstige bouw.

Na contact met Eandis/Fluvius wil men de kabel komen afbreken, maar dan gaan zij ervanuit dat ik een nieuwe aansluiting voorzie voor mijn buurman. Dit is niet eenvoudig te realiseren, en zou al minstens 200m kabel in priveweg, ondergrondse boring van 5m onder openbare weg en voetpadkast omvatten, incl. alle graafwerken e.d.

De sloopkosten van Eandis vallen mee en wil ik er nog bij nemen, maar de kosten voor aanleg van nieuwe aansluiting van de buurman zijn erg hoog, zeker omdat het niet in mijn voordeel is. Mij lijkt het logischer dat dit ten laste is van mijn buurman. Deze blokt alles af en zegt dat de luchtkabel dan maar moet blijven hangen, waardoor ik mijn bouwplannen zou moeten wijzigen. En bij Eandis zeggen ze dat, aangezien het mijn vraag is om te slopen, dat ik dan maar moet regelen met mijn buurman wie wat voorziet, en in het slechtste geval alles zelf moet voorzien.

Heeft iemand ervaring met dergelijke situatie.

Alvast bedankt!

reageer Quote Privébericht Ik heb zelf een vraag

Alle reacties


Reacties

Charel
491 thumb_up 2142 comment Andere professioneel
4 maanden geleden

Ik denk dat je verder moet aandringen bij Eandis. Die luchtlijn is weliswaar een bestaande (foute) toestand, maar dat wil niet zeggen dat zij het recht hebben om hiermee blijvend uw eigendom te bezwaren.

Die luchtlijn is ook de eigendom en de verantwoordelijkheid van Eandis. En dus moet ook uw buurman hiervoor niet opdraven.

Een aangetekend schrijven aan Eandis om hierop te wijzen zou kunnen helpen.


Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?