Forum

Alle reacties

idur
142 thumb_up 587 comment
2 jaren geleden · Bedankje ontvangen

Deze transfo is geschikt voor ledlampen 12v. Je moet er wel voor zorgen dat de ledlampen genoeg vermogen hebben om boven het minimum verbruik van de tranfo te komen. Anders komt de goede werking van de tranfo in het gedrang.

RodeRidder
62 thumb_up 339 comment
2 jaren geleden · Bedankje ontvangen

Momenteel gebruik ik als transfo Halotronic HTM. Is deze geschikt voor Led verlichting?

Vr gr.

Enkel bij LED-lampen die specifiek vermelden geschikt te zijn voor elektronische halogeentransformators ben je zeker. Uit die transformatoren komt een HF-spanning, geen 50 Hz die bij veel Led-lampen voor problemen zorgt, vooral dimbare. 

Philippe Van de Putte
0 thumb_up 6 comment
2 jaren geleden

Momenteel zijn het dimbare circuits, maar deze zou ik niet dimbaar maken. De dimmers die ik momenteel gebruik (van BTCINO) zijn niet geschikt en ga ik vervangen. Dien ik dan nog naar LED-lampen uit te kijken die geschikt zijn voor elektronische halogeentransformatoren?

RodeRidder
62 thumb_up 339 comment
2 jaren geleden · Bedankje ontvangen

Ja, zoniet neem je een risico.

Sommige werken inderdaad zonder deze specifieke vermelding, vele echter niet en vertonen de raarste kuren, inclusief permanente beschadiging. Niet dat ik een bepaald merk naar voren schuif, maar Philips heeft series die specifiek bedoeld zijn voor deze toepassing.

idur
142 thumb_up 587 comment
2 jaren geleden

Ik heb in mijn living de halogeenlampen vervangen door dimbare ledlampen van osram. Deze 12v ledlampen staan op elektronische transfo 's van osram het HTM type. Ze worden gedimd door Eltako dimmers. De dimming verloopt wel iets anders dan bij de halogeenlampen maar vertonen geen "rare kuren"tijdens of na de dimming. 

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.