Forum

Alle reacties

Patrico
44 thumb_up 455 comment Verbouwer
4 maanden geleden

Mijn idee over dit soort elektrische toestellen is dat het gewoon een elektrische radiator is met een vleugje marketing :)

Je hebt daar nog andere merken in (Aterno, ..)  :) 1KW blijft 1KW.

Kris M
483 thumb_up 2239 comment
4 maanden geleden

Ik wil mijn accumulatie toestellen vervangen door Elka therm toestellen.

Volgens de verkoper zou dit 35% minder verbruiken !!

Als je graag beduveld wordt moet je kopen.  Zoals al gemeld: 1 kWh is 1 kWh.  Accumulatie is op nachttarief/dalurentarief al pokkeduur.  Met radiatoren op dagtarief ben je dan nog een stuk duurder af.  

Als je huidige accumulatoren aan vervanging toe zijn en je ziet gas niet zitten dan plaats je nieuwe (tweedehandse) accumulatoren.  

Die electrische radiatoren zien er chiek uit zodat je die enkel koopt omdat je ze mooi vindt.  Je energierekening zal pokkeduur zijn.  Aan u de keus.

 Die 

Electro Ph
1 thumb_up 10 comment
4 maanden geleden

Volledig eens met de voorgaande stelling. Elektrisch verwarmen is en blijft een dure oplossing. Het rendement van een nieuwe kachel kan misschien een beetje beter zijn, maar 35% zuiniger ??? 1Kw blijft 1 Kw 

Technoman
19 thumb_up 136 comment Verbouwer
4 maanden geleden

Beste,

Akkoord met je stelling maar

VB:

In de oertijd reed ik wekelijks naar de kust, verbruik benzine +- 8 l

Nu doe ik dat aan de helft ervan ! Identiek vermogen.

Woning werd indertijd uitgerust met electrische radiatoren, ( Kerncentrales moesten draaien) verbruik +- 350€ /maand tot voor 2 jaar.

Heb die radiatoren nu vervangen ( wou geen mazout, was geen gas in de straat, en propaan mocht niet) door nieuwste soort panelen , zijn een combinatie van radiator, convector en accumulator. 

Verbruik elektriciteit 180 €/m.

Verleden jaar zonnepanelen geinstalleerd, Verbruik "0" Maar jammer genoeg die prosumententaks !!

Alles evolueert, er is geen vergelijk mogelijk met oude radiatoren/accumulatoren. ( of auto's, of kookfornuizen etc..) 

T.

Kris M
483 thumb_up 2239 comment
4 maanden geleden

@ Technoman,

  je gelooft je eigen onzin toch niet! Als je electriciteitsfactuur gehalveerd is heb je maar half zoveel warmte geproduceerd en is het dus kouder binnen.  Mogelijks was het met je vorige convectoren te warm binnen en is de temperatuur nu ok dank zij de betere temperatuursregeling.  

  Als je natuurlijk convectoren verving door accumulatoren op dalurentarief dan is er een besparing op je electriciteitskosten doch 5/7e van je zonneenergie doet je dagteller terugdraaien en slechts 2/7e je dalurenteller (weekend)

Hugo C.
294 thumb_up 1646 comment
4 maanden geleden

De verwarring of misleiding wordt vermoedelijk veroorzaakt doordat het geinstalleerd vermogen 35% lager ligt. In kWh-verbruik zal dit nagenoeg niets opleveren, enkel wat bezuinigen op de latente warmteafgifte van de accumulator. In de factuur zal er wel degelijk een groot verschil zijn aangezien een groot deel van het verbruik dan  aan dagtarief wordt gefactureerd. Komt daarbij nog dat met de komst van de digitale teller ook  spitstarieven zullen ingevoerd worden, dus een nog hogere factuur.

Het bedrijf zal er waarschijnlijk niet voor te vinden zijn om schriftelijk te verklaren dat uw verbruiksfactuur zal dalen.

Het enige dat u kan ondernemen is uw woning beter isoleren, vloer, muren, vensters en dak. En dat zal u gegarandeerd een lagere factuur bezorgen.

Technoman
19 thumb_up 136 comment Verbouwer
4 maanden geleden

Beste,

Zoals je zelf schreef: De vorige radiatoren ( 50j. oud) waren een bron van verspilling, er ging meer electriciteit verloren dan effectief omgezet werd in warmte! De nieuwe verwarmingselementen zijn een combinatie van radiator, convector en accumulator. Er gaat dus (bwvs) geen enkele calorie verloren. De kamerthremostaat ( per toestel) regelt verder meer efficienter dan de vroegere radiator thermostaten. 

Dus kan je met die 1kWh meer bereiken  dan voorheen. (Of je rijdt met 10l benzine nu veel verder dan 50j geleden!) Resultaat op mijn factuur is niet fictief. 

De bijkomende isolatiewerken, ramen en deuren vernieuwing etc hielpen uiiteraard ook om warmte binnen te houden. 

Dus is electriciteit soms competitief met ander verwarmingsbronnen!

T.

Charel
531 thumb_up 2360 comment
4 maanden geleden

De vergelijking met een benzinemotor klopt niet !

Als je 1000 kWh verbruikt voor verwarming dan krijg je altijd even veel warmte terug, of je dat nu met een oud of een nieuw, een infrarood of een convectietoestel doet.

Het enige verschil kan een verschil in kostprijs zijn doordat je bijvoorbeeld bepaalde toestellen vooral tijdens de goedkope uren kunt laten werken. Aan nachttarief of daltarief dus.

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.