Forum

Eendraadschema en situatieschema bij aangekochte woning

SamWu
0 thumb_up 2 comment Verbouwer
#Elektriciteit · 1 maand geleden

Allen, 

Bij aankoop van ons huis (een deels gerenoveerde woning gebouwd in maart 1981, net voor de nieuwe AREI regels dus) was de elektrische keuring niet conform. Er waren enkele kleine opmerkingen zoals het niet aanwezig zijn van een aardingsonderbreker, maar deze heb ik allemaal opgelost. De enige grote opmerkingen zijn het ontbreken van een situatie- en eendraadschema en deze heb ik nu ook zelf proberen samen te stellen (zie bijlage). 

Aangezien ik absoluut geen expert ben zou ik graag op dit forum vragen of er wel experten aanwezig zijn die eens door mijn situatie- en eendraadschema kunnen gaan? Ik wil namelijk zeker zijn dat de huidige voorstelling OK is en dat er geen zaken zijn die opnieuw kunnen leiden tot een afkeuring ... 

Er zijn meerdere kringen met gemengde verbruikers en/of meer dan 8 verbruikers, deze zijn zo initieel geplaatst bij de bouw van het huis en zijn niet te splitsen zonder breekwerk, indien het dus niet nodig is zou ik deze kringen liefst zo laten. 

Indien iemand van jullie hier eens een kijkje naar zou kunnen nemen ben ik die persoon eeuwig dankbaar :)

Alle reacties

Kris M
494 thumb_up 2344 comment
1 maand geleden · Bedankje ontvangen

In een pre 1981 installatie mogen gemengde kringen op 1,5 mm2 - wel maximaal een 16A automaat en ook meer dan acht eindpunten op een kring is OK.  Ondertussen gezien dat ze 2,5 zijn.  Wat beter is. Niet geaarde stopkontakten mogen mits het stopcontact geen aardingspin heeft.

Dit alles in de veronderstelling dat de installatie nog deugdelijk is.

 Circuit K bevat een enkelpolige schakelaar van ws max 16A.  k Zou de zekering vervangen door een van 16A

SamWu
0 thumb_up 2 comment Verbouwer
1 maand geleden

Bedankt voor de reactie! Ik zal voor alle zekerheid kringen C, H, I en K op 16 A zetten. 

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.