Livios: Bouwen aan morgen


Afkeurde elektriciteit

Afkeurde elektriciteit

TomV
0 thumb_up 0 comment Andere particulier
#Elektriciteit · 6 jaren geleden

Beste,

Ik en mijn vriendin zijn van plan een huisje te kopen en hebben zeer veel intresse in een bepaalde woonst alleen is er een nadeel. De elektriciteit werd er afgekeurd om volgende redenen.

1. De continuïteit van de beschermingsgeleiders naar de aarde is niet verzekerd. (Arei 70.05)

2. De algemene isolatieweerstand van de installatie is onvoldoende en dient verbeterd te worden. (Arei 20)

3. De beveiligingen zijn verwisselbaar. De houders van de beveiligingen moeten van kalibreer elementen worden voorzien. (Arei 151.01)

Ik zelf ken wel wat van elektriciteit en kan dit waarschijnlijk makkelijk zelf doen maar mijn probleem is dat ik niet de technische uitleg ken. Zou iemand mij deze even kunnen "Vertalen" naar de praktijk?

Dank bij voorbaad.

reageer Quote Privébericht Ik heb zelf een vraag

Alle reacties


Reacties

Kris M
474 thumb_up 2109 comment Andere particulier
6 jaren geleden
1 er zijn stopcontacten met aardingspin die niet doorverbonden zijn met de aardklem. Je kan de stopcontacten vervangen door exemplaren zonder aardingspin of de aarding doortrekken. Dit eerste in de veronderstelling dat de installatie van voor 1981 is (invoering AREI keuring) 2 je moet een aardingspin slaan tot je op 30 ohm uitkomt. Best laten doen als je zelf geen megger wil kopen 3 oranje, grijze of blauwe calibreerplaatjes moeten aangebracht zijn zodat je geen zekering van bv 25a in een 16a circuit kan plaatsen. Best de kas vernieuwen.

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?