Livios: Bouwen aan morgen


Aarding bij 2 zekeringskasten

Aarding bij 2 zekeringskasten

JeanVN
0 thumb_up 1 comment Verbouwer
#Elektriciteit · 4 maanden geleden

wij hebben 2 verzekeringskasten  (eentje in het begrhok en eentje in de garage) De aardingslus komt uit in de garage , maar de tellerkast van Fluvius staat het dichts bij de verzekeringskast in het berghok. Hoe sluiten we de aardingslus het beste aan?

reageer Quote Privébericht Ik heb zelf een vraag

Alle reacties


Reacties

idur
136 thumb_up 528 comment Andere professioneel
4 maanden geleden

Aardinglus aansluiten via een aardingsonderbreker aan de zekeringkast in de garage dit met een  16mm² VOB draad en tussen de 2 zekeringkasten ook een 16mm² VOB draad plaatsen.

JeanVN
0 thumb_up 1 comment Verbouwer
4 maanden geleden

Dank je voor het snelle antwoord. Bijkomende vraag : De kabel die van de electriciteitskast van Fluvius komt kan die aangesloten worden op de dichtbijzijnde zekeringkast , dus niet aan de zekeringkast waar de aardingsonderbreker aangesloten is?

idur
136 thumb_up 528 comment Andere professioneel
4 maanden geleden · Bedankje ontvangen

Ja dat kan maar dan moet deze wel aangesloten worden op de algemene verliesstroomschakelaar. Hierna moet de totale elektrische installatie staan. Je moet er ook voor zorgen dat de kabel naar de 2de zekeringkast voldoende sectie heeft voor het gevraagde vermogen daar. Deze kabel moet misschien ook afgezekerd worden in de zekeringkast waar hij vertrekt. 


Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?