Livios: Bouwen aan morgen


Heeft er iemand ervaring met iRulez domotica syteem

Heeft er iemand ervaring met iRulez domotica syteem

lightatnight
0 thumb_up 0 comment Andere particulier
#Domotica en videofonie · 1 jaar geleden

Tijdens mijn zoektocht naar een eenvoudig goedkoop basis domotica systeem (ik wil gewoon de verlichting op een intelligente manier aansturen en daarenboven muziek overal) op het internet, kwam ik uit bij iRulez.

ter info:

www.irulez.be

Heeft er iemand ervaring hiermee ?

reageer Quote Ik heb zelf een vraag

Alle reacties


Reacties

Kjell
0 thumb_up 2 comment Bouwer
9 maanden geleden

Ik vind geen website achter jouw link. Ik kan dus niet oordelen over Irulez...

Zelf heb ik vrij lang alle alternatieven grondig bekeken bij het installeren van domotica, maar dit merk heb ik nooit bekeken. Ik weet niet of je voor jouw specifieke wens echt veel domotica nodig hebt. Verlichting aansturen kan met slimme lampen van Phillips Hue en muziek kan bvb. via Sonos. Eventueel kan een basissysteem van Ticino of Nico jou al helpen.

Zelf heb ik uiteindelijk gekozen voor KNX bekabeling met aansturen via Loxone miniserver. Loxone zou voor jou ook een oplossing kunnen zijn, want de miniserver zelf is vrij goedkoop en werkt heel goed. Grote voordeel is dat je zelf gemakkelijk zaken kunt wijzigen, wat bij andere merken wat minder intuïtief werkt. De muziekserver van Loxone werkt goed, maar is vrij prijzig.

Als je verlichting slim wil aansturen, denk dan ook na over bewegingsmelders. Zelf ben ik zeer tevreden over een doorgedreven keuze hiervan. In toilet, berging, kelder, gangen is nergens een schakelaar nodig. Wel het type bewegingsmelder afstellen op de grootte van de ruimte. (de meest subtiele melders reiken niet ver en zijn enkel geschikt voor kleine ruimtes). Als je een muzieksysteem wil, kan het ook handig zijn om de bel op de boxen te laten gaan.


Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?