Livios: Bouwen aan morgen


Extra bel op parlofoon B'ticino - buurman hardhorig

Extra bel op parlofoon B'ticino - buurman hardhorig

Tronchienne
0 thumb_up 5 comment Verbouwer
#Domotica en videofonie · 1 jaar geleden

Een tijdje geleden ging ik langs bij onze buurman. Hij had problemen met het geluidsvolume van z'n binnentoestellen/parlofoon zei hij. Hij hoort die niet of bijna niet meer. Z'n vrouw claimde dat hij gewoon hardhorig werd... Nu, een italiaanse ruzie later zei ik hem dat het geen kwaad kon eens naar de doc te gaan, maar dat ik ging bekijken of er een soort 'tweede/luidere' bel op z'n bestaande toestellen kon gezet worden. De man is 80 en spreekt enkel Frans. Bij deze de vraag: heeft iemand een - zo betaalbaar mogelijke - oplossing voor probleem "belgeluid"? Toestellen zijn: een B'ticino buitenpost en twee binnenposten zoals op de foto's die ik op www heb gevonden (25jaar oud?) . Zie bijlagen. PS: ik hoor z'n bel toch redelijk goed, maar goed...

reageer Quote Ik heb zelf een vraag

Alle reacties


Reacties

idur
130 thumb_up 492 comment Andere professioneel
1 jaar geleden

Deze toestellen zijn uitgerust met een schakelaar om de beltoon te regelen(3 standen). Heb je nagezien of deze in de luidste stand staat?Het  gebeurt wel meer dat bij het afkuisen van het toestel de schakelaar verzet wordt. De schakelaar bevindt zich aan de onderzijde dacht ik.

Tronchienne
0 thumb_up 5 comment Verbouwer
1 jaar geleden

Hey Idur. Schakelaartje stond al op max. Buurman heeft ondertussen een offerte ontvangen van een nieuw type. Gaan binnenkort eens samen naar de winkel met foto's van de binnenkant (aansluitingen/draadjes) op vandaag. Zowel voor buitentoestel als binnenoestellen. Keep you informed :-)


Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?