Livios: Bouwen aan morgen


Reageer

Waarom worden mijn radiatoren warm bij vraag naar sanitair warm water?

Buckie
0 thumb_up 8 comment Andere particulier
#Centrale verwarming · 11 maanden geleden

Beste forumleden,

Wij hebben begin dit jaar een huis gekocht, maar sinds een tijdje worden mijn radiatoren warm(er) bij vraag naar SWW. We hebben een ATAG CV ketel (Q25S) op gas met indirect gestookte boiler voor SWW. Ook wanneer de CV wordt afgezet aan de ketel zelf (zomer) worden de radiatoren warm (als we de kraantjes niet dichtdraaien). In de ruimte waar de thermostaat hangt hebben we geen thermostatische kranen, zoals het hoort.

Er zijn reeds 2 loodgieters geweest, verdelers van ATAG, dus die zouden er toch iets moeten van kennen. De driewegklep is reeds vervangen, om het kort te maken, aan de ketel mankeert niks. De tweede loodgieter denkt dat het komt doordat de indirect gestookte boiler te ver van de cv ketel hangt (toch wel 15m naar de berging naast de badkamer, is een verdieping lager want de cv ketel hangt in de garage) en daardoor té veel weerstand geeft, welke op zijn beurt er dan voor zorgt dat het water de gemakkelijkste weg zoekt, namelijk de radiatoren. Kan dit? iemand al zoiets meegemaakt?

Alvast bedankt voor de reacties

Buckie

Nick 61
110 thumb_up 638 comment Andere professioneel
11 maanden geleden

Hugo, je hebt gelijk als het een installatie betreft met 2 cv pompen en het gebrek aan terugslagkleppen op de pompen, MAAR DIT is een geval van 1 cv pomp in de gasketel en een 3-weg kraan die open staat naar de verwarming bij een warmtevraag en die wisselt en openstaat bij sww vraag. Zoals in de vraagstelling heeft de 2de loodgieter gelijk en betreft het hier een geval van weerstand