Livios: Bouwen aan morgen


Vaillant F75 en keteltemperatuur kuren

Vaillant F75 en keteltemperatuur kuren

Maaarooon
0 thumb_up 1 comment Andere particulier
#Centrale verwarming · 11 maanden geleden

Hoi,

Mijn Vaillant EcoTec+ combi-ketel vertoont af en toe een F75 fout. Na een herstart doet ie het een tijdje goed, maar dan stop ie weer - zelfde fout. Dat gebeurt nu zeker een paar keer per week. Daarnaast doet de thermometer op de ketel (ketltemperatuur) het raar - soms, als de brander aangaat gaat de temperatuur razendsnel omhoog (van 35 naar 60 binnen een paar seconden - dan gaat de brander alweer uit terwijl de radiatoren nog lang niet warm zijn). Andere keren werkt alles naar behoren.

Een afspraak met een professional is al gemaakt (moet een paar dagen wachten, wat oké is) maar ik vroeg me alvast af wat het zou kunnen zijn. Pomp kapot/geblokeerd?

reageer Quote Privébericht Ik heb zelf een vraag

Alle reacties


Reacties

Nick 61
122 thumb_up 691 comment Andere professioneel
11 maanden geleden

F 75 bij een vaillant ketel wil zeggen dat de druksensor geen drukstoot gevoeld heeft dwz dat hij het draaien van de pomp niet waargenomen heeft, dit wil niet zeggen dat de pomp niet draait of defect is het kan ook dat de druksensor defect is indien deze nog in orde is , is het meestal de printplaat die voor de storing zorgt

Hugo C.
266 thumb_up 1302 comment Bouwer
11 maanden geleden

Al ondervonden dat de druksensor vervuild was door slib dat zich in  de leidingen bevindt. Losgenomen (plugin) en gereinigd. Daarna werkte het probleemloos.

Maaarooon
0 thumb_up 1 comment Andere particulier
11 maanden geleden

Het is de laatste dagen eigenlijk erger geworden. Nu wordt het of een F20 (als we proberen te douchen) of F75 (door de verwarming). Vóór een F75 is de pomp luid te horen (pompachtige geluiden en een beetje gebonk). 

De deskundige komt pas vanavond...


Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?