Livios: Bouwen aan morgen


Reageer

Putconvectoren/Condensatieketel verwarmingsturing

KristofDC
0 thumb_up 3 comment Verbouwer
#Centrale verwarming · 6 maanden geleden

Wij hebben een huis gekocht, gebouwd in 1976. Momenteel bestaat de vervarmingsinstallatie uit een combinatie van putconvectoren en gewone convectoren met een Vaillant Ecotec plus condensatieketel. De woning krijgen we niet goed warm en houdt zijn warmte ook niet na een inblaasisolatie van de spouwmuur. Nu zouden we graag al het bestaande leidingwerk vervangen door nieuw leidingwerk en in elke kamer een aparte thermostaat die telkens die kring schakelt via regelventielen. De huidige thermostaat is modulerend en van Vaillant is er niet echt een systeem dat meerdere kringen kan sturen. Een simpel aan/uit systeem kan ik wel met een Logo! controller maken... maar dan is de ketel niet meer modulerend. Is er bij iemand hier een gelijkaardige installatie (condensatie ketel / aparte cv kringen en) en hoe is deze gestuurd?

Nick 61
105 thumb_up 612 comment Andere professioneel
6 maanden geleden

De max temp van de ketel die nu 75 graden bedraagt zou je nog tot 80 graden kunnen verhogen in het servicemenu ( d.071 )maar als je er met 75 niet komt dan kom je er ook niet met 80. 

Zoals Kris aanhaalt in zijn laatste reaktie , indien er zich geen extra expansievat in de installatie bevindt is het zeer waarschijnlijk dat het kleine vaatje in de ketel stuk is waardoor een dagelijks drukverlies voorkomt en je het moeilijk of niet warm krijgt. Trouwens het vaatje in de ketel is alleen om de ketel te beschermen en niet voor de hele installatie zoals meestal aangenomen wordt. Natuurlijk, indien er een extern vat staat is het best mogelijk dat dit stuk is waardoor je dezelfde situatie krijgt.