Livios: Bouwen aan morgen


Niet alle radiatoren warmen op

Niet alle radiatoren warmen op

mdt
0 thumb_up 27 comment Verbouwer
#Centrale verwarming · 11 maanden geleden
Deze vraag is goed beantwoord

Hallo,

We hebben een huis van 25 jaar oud, centrale verwarming op mazout. 

Nu heb ik volgende zaken gemerkt. (vandaag zaterdag, verwarming brand volledige dag van 8 tot 22 laat ons zeggen)

-> in de veranda hangen 3 radiatoren, heb deze alle 3 op de max sterkte gezet, slechts 1 van de 3 radiatoren warmt op. de 2 andere blijven koud. de veranda is later gebouwd en in de vloer is een putje gemaakt waar je de verwarming ook kan afzetten en aanzetten. je ziet hier ook de 3 blauwe en 3 rode buizen, hier hebben ze wel warm

-> 2e puntje, als ik een radiator in de woonkamer op stand 2 zet warmt deze niet op, maar vanaf stand 3 wel, de andere radiatoren branden wel op eender wel niveau.

-> iets anders dan nog, ik herinner me van vroeger, als ik studeerde en ik draaide de verwarmingskraan open, dan begon deze verwarming onmiddelijk te verwarmen, ik heb gemerkt dat dit niet altijd zo is in ons huis nu (hoewel huis van mijn ouders en ons huis gelijkaardige huizen zijn qua leeftijd en verwarming)

Enige ideeen? 

Alvast bedantk voor de reacties.

M

reageer Quote Ik heb zelf een vraag

Alle reacties


Reacties

Nick 61
122 thumb_up 691 comment Andere professioneel
11 maanden geleden

Om je radiatoren te testen in de veranda, draai in het hele huis de kranen van de radiatoren dicht , zet de kamertermostaat hoger naar een 25 graden en kijk of de radiatoren in de veranda alle 3 opwarmen en warm blijven, indien dit zo is , is er niets aan de hand.

Indien je kamertermostaat in de woonkamer staat en de radiatoren allemaal een termostaatkraan hebben is het mogelijk dat op stand 2 de ingestelde temperatuur bereikt is waardoor deze de warmtestroom afsluiten naar de radiator indien je dan de kranen naar een hogere stand zet zal er weer water kunnen stromen

In het geval van je studietijd zou het kunnen dat de ketel op temperatuur gehouden werd en de cv pomp continue draaide in dat geval geeft de radiator na het openzetten zeer snel warmte.

Laat bij gelegenheid ook de goede werking van het expansievat eens nakijken .

Gr Nick

mdt
0 thumb_up 27 comment Verbouwer
11 maanden geleden

Probleem opgelost, was het pinnetje dat vast zat !

Kris M
474 thumb_up 2109 comment Andere particulier
11 maanden geleden

Goed zo.  Nu nog de reflex om na t stookseizoen (einde lente) alle radiatoren op de ‘aximumstand te zetten en je hebt normaliter nooit nog vastzittende pinnetjes. 

Hugo C.
266 thumb_up 1302 comment Bouwer
11 maanden geleden

Ligt het ook niet een beetje aan  de fabrikant van de radiatorkranen? Ik heb gelijkaardige problemen met radiatorkranen van het merk Giacomini. Na enkele jaren begint de onhebbelijkheid en is het soms niet meer mogelijk de kraan nog open te krijgen. Dus radiatorkranen vervangen door ander merk.

Kris M
474 thumb_up 2109 comment Andere particulier
11 maanden geleden

Dat pinnetjesprobleem heb je bij meerdere merken.  Repareren is simpel:  draan losdraaien en op de pin tikken met een licht hamertje/tang tot het loskomt.  Als het niet loskomt kunnen tikjes op het kraanhuis het mechanisme ook motiveren om los te komen.  Is in geen tijd gebeurd maar is weinig nodig omdat ik de gewoonte aangenomen heb om na t stookseizoen alle kranen maximaal open te zetten.  k Weet niet zo direct welk merk (merken) gegarandeerd dat probleem niet hebben.


Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?