Livios: Bouwen aan morgen


Is mijn junkers brander met gedwongen afvoer ?

Is mijn junkers brander met gedwongen afvoer ?

Theo88
0 thumb_up 0 comment Andere professioneel
#Centrale verwarming · 1 jaar geleden

Ik heb een gasbrander junkers ZWE 24-3 mfad.

Ik vraag me af of dit een brander met gedwongen afvoer is want hij staat in het woongedeelte en ik vraag me af of er zuurstof wordt verbruikt in de ruimte ivm co2 vergiftiging?

reageer Quote Privébericht Ik heb zelf een vraag

Alle reacties


Reacties

Hugo C.
266 thumb_up 1302 comment Bouwer
1 jaar geleden · Bedankje ontvangen

Het is in elk geval een toestel met gedwongen afvoer van rookgassen dwz de brander zal slechts starten als er voldoende lucht afgevoerd wordt. Het is geen condensatietoestel (geen afvoer van condensatiewater voorzien). De standaardopstelling voorziet inderaad een aanzuiging van de buitenlucht via een dubbelwandige rookgasafvoerpijp (aanvoer van buitenlucht in de buitente mantel, afvoer via de centrale buis) maar het is best mogelijk dat de aanvoer van lucht  via de woonruimte gebeurt. In elk geval dient de afvoer van de verbrandingsgassen goed te functioneren (ventilator die begint te draaien vooraleer de brander aanslaat). Een gevaar op CO vergiftiging  is er niet direct. In het geval van een enkele afvoerpijp wordt de lucht via de woonruimte aangezogen, op zijn beurt via "lekken" aan vensters en deuren en verluchtingsroosters komt dan buitenlucht in de woonruimtes.

Wil u 100% zekerheid dan dient u eens na te zien op er ook aanvoer is van buitenlucht via de schouw. (aanwezigheid van een concentrische kachelbuis).


Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?