Livios: Bouwen aan morgen


Cocentrische rookgasafvoer lekt, dus rook en lucht opsplitsen?

Cocentrische rookgasafvoer lekt, dus rook en lucht opsplitsen?

JonasC
0 thumb_up 2 comment Verbouwer
#Centrale verwarming · 6 maanden geleden

Dag allemaal,

onze boiler lekt dus. Meer bepaald uit het gedeelt waar de ketel verse lucht trekt via de concentrische rookafvoer (zie foto binnen).

De buis gaat meteen door de zijmuur en dan naar boven. Zie andere fotos. Ik heb de factuur bekeken en de gebruikte buizen zijn. https://www.desco.be/nl-be/producten/info/dualcondensatie-verlst-80-125-l500mm-pp-metaal-wit?qpid=130865

Alles is nog eens nagekeken en goedgekeurd met attest. het condenswater uit de rookgasafvoer word afgevoerd naar riool.

Maar hij blijft dus lekken.  Het meeste bij harde regen tijdens koud weer. Dit weekend toch een 2 liter. Enig idee hoe dit op te lossen? 

Mijn idee was; om een extra verluchtingsbuis te steken die in de zijmuur uitkomt, maar niet naar boven gaat.  En de dan de oorspronkelijke verluchringsbuis dichtspuiten. Zodat de ketel alleen lucht kan nemen uit de nieuwe buis, en hopelijk het water probleem ( ik vermoed condenstatie en regen) is opgelost.

reageer Quote Privébericht Ik heb zelf een vraag

Alle reacties


Reacties

Nick 61
104 thumb_up 597 comment Andere professioneel
6 maanden geleden

Waar is het eindstuk boven op je schoorsteen? Indien deze er niet op staat dan kan ik geloven dat er water uitkomt bij regen.

Hugo C.
202 thumb_up 1065 comment Bouwer
6 maanden geleden

Een detailfoto van het eindstuk zal veel duidelijk maken. Op de huidige foto's zou ik eerder zeggen dat er geen geschikt eindstuk geplaatst is. Het eindstuk wordt derwijze uitgevoerd dat de afvoergassen verticaal de buis verlaten. de aanvoer van buitenlucht zal via een naar onder gerichte opening worden aangezogen, juist om te vermijden dat bij regen er water kan in lopen en ook dat de vochtige afvoergassen niet direct terug worden aangezogen. 


Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?