Forum

Alle reacties

Hugo C.
317 thumb_up 1924 comment Bouwer
7 maanden geleden

Getrommel op een grote blikken doos. Een centrifugaalpomp heeft niet de massa en het formaat om dergelijke geluiden te kunnen maken. 

Bij wie is er nu een nieuwe pomp geplaatst? Ik besluit dat de woning van uw buur uw eigendom is en u in die woning een pomp hebt geplaatst om grondwater weg te pompen .

Graag een foto van de volledige  pompinstallatie, merk en type. Aanzuigleiding en afvoerleiding. Wijze waarop deze leidingen bevestigd zijn, materiaal van de leidingen (kunststof, koper, ...)

En een langere opname van enkel geluid is ook wenselijk.

Nu lijkt het eer op een 1-april-grap.

Hugo C.
317 thumb_up 1924 comment Bouwer
7 maanden geleden

Als u de tekst laat lezen door iemand die in het geheel niet op de hoogte was van de omstandigheden, zal hij er evenmin iets van snappen. Waarom maak je een filmpje in volstrekte donkerte om het geluid te laten horen?

Met de bijkomende informatie wordt het duidelijker wat het eigenlijke probleem is. Maar zoals u al vermoedde kan ik inderdaad geen uitleg geven wat de preciese oorzaak is van het geluid. Behalve dan,  nu het duidelijk is dat het om een gehuurde pomp voor bronbemaling gaat, u de leverancier kunt aanspreken om een geruisloze pomp te plaatsen. Als ze zo een pomp plaats in een straat midden een stad, zou die niet lang draaien.

z80067069
0 thumb_up 4 comment Bouwer
7 maanden geleden

Dan vrees ik dat je jezelf overschat, Hugo. 

Toch bedankt voor de hulp!

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.