Forum

EANDIS

G_M_I
0 thumb_up 8 comment Bouwer
#Voorbereidende werken · 4 jaren geleden

Hoi,

ik heb men aanvraag voor men aansluitng lopen bij eandis, nu vroeg ik me echter nog eits af.

mijn wachtbuizen zijn geplaatst en de sleuf is terug dicht.

Ik heb een tijdelijke definitieve aansluitng gevraagd dus de werfkast komt onmiddellijk op de plaats waar de teller later komt.

Bij eandis zeiden ze me dat ik de kabel van aan de rooilijn tot aan de kast moest trekken en de overschot gewoon mee ingraven an dat de ploeg de kabel dan wel zou vinden en aansluiten.

Maar zoals ik al gezegd heb ik de sleuf terug dicht, zou ik eventueel ook de kabel van aan de kast in de energiebocht en de wachtbuizen kunnen steken tot hij niet meer verder kan, en als de ploeg dan komt dat ze hun put open leggen en dan de kabel verder trekken?

Alle reacties

idur
139 thumb_up 554 comment
4 jaren geleden

Beste,

Jij moet je voedingskabel trekken van de plaats van de meter(voorlopig werfbord) tot aan de rooilijn via je wachtbuis.Je zorgt er voor dat op de plaats waar de definitieve meter komt,je een reserve hebt op je kabel(1m boven de plaats van de definitieve meter=+/-3m boven afgewerkte vloer)en de rest van de kabel rol je op aan het andere einde van de wachtbuis(grens rooilijn).Zorg dat daar ook genoeg reserve is(EANDIS geeft meestal op hoeveel meter zij nodig hebben buiten de rooilijn).EANDIS doet geen graafwerken op prive terrein laat staan zoekwerken naar een kabel ergens in een buis!Markeer ook de plaats waar de kabel(wachtbuis)eindigt aan de rooilijn.

Mvg Rudi

Kris M
479 thumb_up 2164 comment
4 jaren geleden

Inderdaad; 't Enige wat je moet doen is terug een put graven waar de wachtbuis op straat uitkomt (orthogonaal bij ondergrondse electriciteitsaansluiting - orthogonaal en dan op uw grond tot aan de perceelsgrens naar de dichtsbijzijnde paal bij bovengrondse electriciteitsaansluiting) en de kabel door de wachtbuis trekken met voldoende meters aan de straatkant. Een put graven is maximaal een halfuurtje werk. Ik zou die put zelfs open laten liggen doch afgedekt met een stevige plaat of takken of zo zodat er niemand kan insukkelen. Zo heb ik het alvast recentelijk gedaan. EANDIS is niet altijd even klantvriendelijk (met excuus aan de meerderheid van de werknemers die wel klantvriendelijk is) zodat je beter exact doet wat ze opleggen als je niet het risico willen lopen dat ze'r niet aan beginnen wegens "niet conform".

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.