Forum

Asbestverwijdering correct uitgevoerd?

c.sabbe
0 thumb_up 0 comment Verbouwer
#Voorbereidende werken · 2 jaren geleden

Wij hebben asbestisolatie rond onze verwarmingsbuizen laten verwijderen door een firma die op hun site ook aangeeft dat zij alles volgens de wettelijke bepalingen uitvoeren. Omdat wij door media bewust gemaakt zijn dat asbest een groot gezondheidsriscio met zich meebrengt zijn we met deze firma in zee gegaan en niet ergens met iemand die dit na zijn uren wel eventjes zou opknappen tegen een dumpingprijs.
Nu, na de verwijdering zijn er grote witte vlokken achter gebleven. Bij contacteren van de firma zeggen zij dat dit waarschijnlijk gewoon glasvezel is die achter gebleven is en stellen voor een nieuwe afspraak te maken om dit op te halen. Tot zover heeft de firma dus niet moeilijk gedaan.
Ik maak me nu wel zorgen over het feit of de asbest wel correct is verwijderd.

Aangezien het stof zo fijn is dat je speciale kledij en maskers moet dragen om het asbest te verwijderen, kan ik me moelijk voorstellen dat dit asbest dan ook niet in deze vlokken is achter gebleven. Zouden de ruimtes na verwijdering ook niet compleet stofvrij moeten zijn? Dit lijkt maar gedeeltelijk het geval te zijn. Langs de muur en onder/op twee rekken die we niet konden verwijderen, ligt nog altijd stof.
Moet ik normaal een certificaat krijgen van het correct verwijderen? Bestaat er een overheidsorgaan die ik kan inschakelen om na te gaan of een correcte verwijdering heeft plaatsgevonden?

Alvast bedankt voor enig advies inzake mijn probleem.

Alle reacties

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.