Livios: Bouwen aan morgen


Vochtproblemen vloer

Vochtproblemen vloer

Rietv
0 thumb_up 0 comment Andere particulier
#Vocht · 3 maanden geleden

Hallo,

Een 3tal jaar geleden hebben wij water binnen gekregen aan onze achtergevel. Sinds een 2tal jaar zijn ze steeds het vochtpercentage in onze vloer komen meten en dit percentage blijft toenemen alsook barsten in onze vloertegels. 1 jaar geleden zijn de aannemers de folie aan onze achtergevel komen vervangen maar ondanks dat (we dachten dat dit de oorzaak was) blijft het vochtpercentage toch toenemen in de vloer. De muren zijn trouwens kurkdroog.

De leverancier van de PUR (wij hebben vloerverwarming) zegt dat dit eventueel zou te wijten zijn aan het vocht/verdamping die de PUR heeft aangetast waardoor de PUR zich is beginnen zetten en we dus ook barsten in onze tegels kregen...

We hebben ook net een lekkagedetectie laten uitvoeren en alle nutsvoorzieningen zijn in orde, er is dus nergens een lek.

Ondertussen zijn we hier dus al jaren mee bezig en hadden we dit graag opgelost gezien. Weten jullie soms wat hiervan de oorzaak kan zijn?

reageer Quote Privébericht Ik heb zelf een vraag

Alle reacties


Reacties

Aquatec
10 thumb_up 55 comment Andere professioneel
3 maanden geleden

Hoe meet u dit vochtpercentage? U kan immers even goed zouten als vocht meten in de ondergrond. Bovendien zal met keramisch tegelwerk en waterdicht voegwerk in combinatie met vloerverwarming er condensatie ontstaan van het vocht tegen de tegel waardoor deze steeds in een vochtig “bed” blijft liggen, het vocht dat in de chape terechtkomt kan er immers amper tot niet uit verdampen..


Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?