Livios: Bouwen aan morgen


Vocht (condensatie) tussen onderdak en isolatie

Vocht (condensatie) tussen onderdak en isolatie

Bart Van den Broeck
0 thumb_up 0 comment Verbouwer
#Vocht · 8 maanden geleden

Er zit dus vocht tussen mijn onderdak en de isolatie.

Ik zal even kort de situatie uitleggen.

Ik heb het huis onlangs gekocht en wou mijn dak bij isoleren. De vorige eigenaar had reeds het dak laten vernieuwen en als onderdak Starflex Pro gebruikt om iets bij te isoleren.

Ik wou daar 18cm glaswol bij isoleren en had eerst eens contact opgenomen met Isover hoe ik het beste kon aanpakken. Zij raden mij aan om bij het uitlatten 2cm speling te voorzien tussen het onderdak en de isolatie omdat het onderdak niet dampdoorlatend is en condensatie problemen zouden kunnen voordoen. Daar is dan ook rekening mee gehouden. 

Ik heb wel niet direct mijn dampscherm voor de isloatie aangebracht. De zolder begon al lichtjes mee op te warmen door de verwarming van de beneden verdieping. Uiteindelijk het dampscherm aangebracht en even later een velux bij gestoken. Toen hebben we ontdekt dat het onderdak volledig onder het vocht (lees druppels) stond.

Er was wel 1 stuk isolatie die er nog niet in zat door het aanbrengen van een ventilatiesysteem. Vermoedelijk is langs daar de warmte+vocht tussen de 2 lagen gekomen. Ondertussen is heel mijn kap nu dicht en kan het vocht volgens mij niet meer weg.

Ik vraag mij dan ook af of er een oplossing bestaat om het vocht te onttrekken van hiertussen. Ik heb een ontvochtiger staan en vraag mij af of het een optie is om een flexibel te steken door de isolatie en aan te koppelen op de aanzuig van de ontvochtiger en de afvoer terug te blazen naar binnen voor een circulatie te creëren en zo het vocht weg te trekken.

Of iemand die andere raad weet?

Alvast bedankt!

Groeten Bart.

reageer Quote Privébericht Ik heb zelf een vraag

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?