Livios: Bouwen aan morgen


Lek epdm plat dak/isolatie

Lek epdm plat dak/isolatie

Jean d
0 thumb_up 0 comment Andere particulier
#Vocht · 7 maanden geleden

Na de zomer hebben wij ons plat dak laten isoleren (kingspan thermo) en een epdm (resitrix sk w full bond) laten plaatsen door een aannemer.de oude roofing was nog goed dus werd deze als dampscherm gebruikt, de isolatieplaten werden hierop verlijmd en de epdm daarop gelijmd.

Een paar maanden later merkten we een vochtige binnenmuur op en is er via de brandverzekering een lekzoeker gekomen welke vast heeft gesteld dmv camera inspectie en gekleurde vloeistof dat 

1 De tapbuis te kort is welk een rechtstreeks verband heeft met de vochtige muur

2 De naden van de epdm losgekomen zijn waardoor er regenwater zou insijpelen onder de epdm

Nu komen ze deze week deze zaken herstellen/vervangen. Maar ik vrees dat het vocht dat nu 'gevangen' zou zitten voor problemen gaat zorgen in de toekomst.

Ik heb de aannemer gecontacteerd en deze zei dat hij niet akkoord ging met het rapport van de lekzoeker in het bijzonder dat er water onder de epdm zou vloeien. Dat dit niet kon en dat mijn roofing nog goed was dus niet voor problemen zou zorgen

Ik heb reeds een bedrijf gecontacteerd dat de isolatie zou kunnen drogen welke mij vertelde dat er bijkomend onderzoek hiervoor moet gebeuren (rook en een boring) om met zekerheid te kunnen zeggen of er vocht gevangen zit.

Vervalt mijn garantie indien ik dit laat uitvoeren?

De aannemer is al redelijk op zijn tenen getrapt dat ik achter zijn rug contact opneem met verschillende bedrijven(resitrix voor controle na plaatsing, kingspan met de vraag of het vocht kwaad kan en een bedrijf dat isolatie droogt in specifieke gevallen als het mijne) en hem zo een slechte naam zou bezorgen.

Wat zijn de stappen die ik het best verder onderneem om een dak zonder zorgen te hebben?

reageer Quote Privébericht Ik heb zelf een vraag

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?