Livios: Bouwen aan morgen


Welke constructeur van PVC profielen kiezen?

Welke constructeur van PVC profielen kiezen?

Den Ouwe
0 thumb_up 10 comment Verbouwer
#Ramen en deuren · 4 jaren geleden

Hallo iedereen,

Wij willen onze 35 jaar oude Meranti ramen en deuren vervangen en hebben besloten voor PVC te gaan. Wij hebben verschillende plaatsers gecontacteerd die elk hun fabrikant als de beste op de markt naar voren schuiven. Naast de vakbekwaamheid van de plaatser, is de kwaliteit van de profielen en hun opbouw van primordiaal belang.

De fabrikanten die werden voorgesteld zijn: Profel, Deceuninck, Kömmerling en Finstrtal. De plaatsers die wij contacteerden zijn: Belisol, Wintek, Moeys en Raamprof.

Ik lees op verschillende sites voor- en nadelen van deze of gene plaatser en fabrikant, en kan niet echt het kaf van het koren scheiden. Kan iemand ons wat feedback geven over zijn ervaring(en) met het plaatsen van ramen en deuren in zijn geronoveerde woning?

Groetjes en dank bij voorbnaat

reageer Quote Privébericht Ik heb zelf een vraag

Alle reacties


Reacties

ErikThi
0 thumb_up 1 comment Verbouwer
1 jaar geleden

Wij hebben met Wintek samengewerkt: plaatsing was ok, maar al het overige (plus meerkosten) was een ramp. Bovendien zeer arrogante verkopers (eens je getekend hebt uiteraard). 

Tot slot: wij hebben gedetailleerd alle communicatie en dergelijke bijgehouden, omdat door hun fout een raamdorpel foutief geplaatst is. Wens je toch samen te werken met hen: neem elk gesprek op, want uit ervaring weten we dat mails en werfverslagen niet volstaan om hen te doen toegeven dat ze (één van hun vele) communicatiefouten maken. 

Den Ouwe
0 thumb_up 10 comment Verbouwer
1 jaar geleden

Wij zijn uiteindelijk met Belisol in zee gegaan. Zowel Belisol als Wintek werken met Profel profielen. Over Wintek hadden we niet veel goeds gehoord, en toen we daar prijs gingen vragen en ook op Batibouw kwamen die nogal onprofessioneel over. Moeys gaf de beste indruk en dat leek ook prima materiaal, maar was een pak duurder dan Belisol en had lange levertermijnen. Wij hebben dus bij Belisol besteld, het materiaal bleek ok maar de plaatsing heel wat minder. Een raam vergeten te bestellen (????), maar het oude raam wel al verwijderd: zo van oeps we hebben iets te kort. Het glas van een raam gebroken bij het inzetten (bij het inzetten van de dichting een metalen (???) hamer gebruikt), dus nonchalant en onprofessioneel. Wij hebben Belisol gebeld en een andere ploeg monteurs gevraagd. Bleek dat onze ploeg geen Belisol werknemers waren maar onderaannemers, zij zijn trouwens de laan uitgestuurd. Teveel bestellingen en te weinig monteurs dus hadden ze (tijdelijk) onderaannemers aangetrokken. Na een tijdje op ons ontbrekend raam wachten, zijn er dan Belisol monteurs gekomen om die te plaatsen en de vele miskleunen van de vorige recht te zetten. Die mannen hebben prima werk geleverd.


Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?