Livios: Bouwen aan morgen


Vragen ivm vervangen enkel glas, loodraam en wetgeving huurhuis

Vragen ivm vervangen enkel glas, loodraam en wetgeving huurhuis

kaymoonwitch
0 thumb_up 1 comment Verbouwer
#Ramen en deuren · 6 maanden geleden

Eerst en vooral mijn verontschuldigingen mocht dit in de foute categorie staan, ik dacht dat dit het dichts leunde bij het topic.

We huren een huisje, waar we echt wel graag wonen. Het is een huis van begin jaren 60, en de originele ramen zitten er op de benedenverdieping nog in. Boven werden de ramen door dubbel glas + PVC vervangen een kleine 10 jaar geleden, ook al tochten deze - je voelt de wind - omdat er gaten in de profielen werden gemaakt voor gordijnen zijn we hier best tevreden mee.

Maar op de benedenverdieping zitten we met een probleem. Onze living, woonkamer en inkomhal vormen een grote L, de inkomhal is 'gescheiden' dmv een niet af te sluiten boog van een meter of 2 breed en hoog. In de woonkamer zit een glasraam (3 delen, 2 daarvan loodglas, 1 enkel) in houten omkadering, de voordeur in de inkomhal is volledig hout met 2 kleinere loodraampjes ernaast. Deze moeten we met een rolluik, dekens en een gordijn afsluiten, anders zie je letterlijk de wind. In de inkomhal hebben we ook nog 2 ramen (weer enkel in houtomkadering) van 1m breed en 1.5m hoog (ongeveer). Onze keuken heeft 5 ramen in een boogvorm; bij deze ramen hebben we de kieren afgeplakt omdat we anders zand op onze tafel krijgen. (zie foto)

We spraken met de huisbaas over de regelgeving ivm dubbele beglazing. Hij wil de ramen in de keuken vervangen om zo onder de 9 (en later 15) punten te blijven. Hij wil wel de huidige omkadering behouden (rolluikbekasting, 'tussenmuurstukjes' in hout tussen de 5 ramen in de keuken).

Ik heb hierover enkele bedenkingen;

- Moet hij dan niet alle ramen beneden vervangen? (Inclusief de inkomhal omdat deze gewoon aansluit op de woonkamer, en hierdoor dus een leefruimte is)

- Is dit wel ok? De oude (met veel spleten dus) omkadering behouden en alleen glas met profiel plaatsen?

reageer Quote Ik heb zelf een vraag

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?