Livios: Bouwen aan morgen


PVC of aluminium ramen en deuren

PVC of aluminium ramen en deuren

Karolien_Samyn
0 thumb_up 1 comment Verbouwer
#Ramen en deuren · 4 maanden geleden

Hoi,

Ik ben overal offertes aan het opvragen voor het plaatsen van een schuifraam en een vast raam. In eerste instantie willen we graag PVC omdat dit beter isoleert en omdat het toch iets goedkoper is.

Maar bij de ene leverancier geven ze aan dat we aluminum moeten kiezen omdat het een rijhuis is en ze niet zeker zijn dat ze de profielen door de garage en de deuren kunnen. En PVC kan volgens niet gedemonteerd worden. Dit moet in één stuk.  

Een andere leveranvier daarentegen zegt dat het geen enkel probleem is om PVC in onderdelen te leveren en die ter plaatse in elkaar te zetten.

Heeft iemand hier ervaring mee en kan die een duidelijk antwoord bieden op de vraag of PVC wel of niet te demonteren is?

Alvast bedankt!!

reageer Quote Ik heb zelf een vraag

Alle reacties


Reacties

Hugo C.
70 thumb_up 407 comment Bouwer
4 maanden geleden

Een pvc-raam is altijd op te delen in drie of 4 bestanddelen. Vooreerst de kader die in de muuropening wordt geplaatst en in de muuropening wordt bevestigd met schroeven en eventueel hulpstukken. Deze kader is uitwendig in pvc en voor schuiframen al dan niet met een vast gedeelte, zal dit in zijn geheel worden geleverd en geplaatst. De hoeken en eventuele tussenstijlen van de kader zijn  gelast (kunststof) en kunnen dus niet uit elkaar gehaald worden. Die kader moet je dus in zijn geheel ter plaatse krijgen. Het gewicht zal weliswaar beperkt zijn, maar je moet het ter plaatse krijgen. Het is voornamelijk de hoogte van de vensteropening die bepalend zal zijn, maar ook de lengte als je door kleinere plaatsen moet. Misschien via het plat dak als dat er is. De kader voor het vast gedeelte zal 15cm minder hoog zijn en half zo lang. Evenzo met het schuivend gedeelte. Maar dan komt de beglazing, die uiteindelijk +- 30cm minder hoog is, maar zwaar weegt, ook in zijn geheel ter plaatse te krijgen. 

Omdat de fabrikatie van de ramen machinaal gebeurt, heb ik mijn twijfels dat men kunststof ramen ter plaatse kan lassen.

Hoe groot is trouwens de vensteropening?

Karolien_Samyn
0 thumb_up 1 comment Verbouwer
4 maanden geleden

Er is een poort waar ze alles doorheen kunnen dragen dit is geen probleem. Daarna moet alles nog eens door een deuropening van +-82cm op 212cm.

Het grootste raam is het schuifraam en is 3,18 op 2,5m (opgedeeld in 2 stukken).  

Kris M
381 thumb_up 1733 comment Andere particulier
4 maanden geleden

In theorie kunnen stukken tot een dikke 300 cm hoog schuin door de deur gedragen worden als er geen andere hindernissen zijn. Geef in je lastenboekje duidelijk de toegangsweg aan zodat de leverancier in zijn offerte kan bevestigen dat hij ramen en glaspanelen binnenkrijgt.  Alternatief is een kraan om eea over het huis te heffen.  Dubbel glas weegt zo n 25 kg per m2 (functie van dikte van de glaspanelen) en is dus pokkezwaar.

idur
105 thumb_up 401 comment Andere professioneel
4 maanden geleden

Kris als ik een deuropening van de bovenstaande maten overhoeks meet kom ik op +/-225cm uit. Hoe kom jij aan die 300cm?

Ik heb op een werf gewerkt waar ze de latei + een stuk muur boven de deur hebben weggehaald om de schuifdeur en glas binnen te krijgen. Het glas is met 6 personen gedragen omdat dit volledig schuin moest worden gehouden om door de opening te geraken  

Kris M
381 thumb_up 1733 comment Andere particulier
4 maanden geleden

Oeps.  Rekenfoutje.  Idd +- 227 cm.  t Zal kraan worden of zoals Idur schreef de deuropening tijdelijk verhogen.


Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?