Livios: Bouwen aan morgen


Reageer

Buitendeur averechts geplaatst?

AQZ
0 thumb_up 4 comment Verbouwer
#Ramen en deuren · 7 maanden geleden

Beste forumleden,

Graag jullie deskundig advies over het plaatsen van buitendeuren.

Is het normaal dat bij de plaatsing van een achterdeur het lijkt alsof de deur averechts is gezet?
Ik bedoel hiermee dat de deurplinten tegen de binnekant zijn geschoven en zichtbaar van binnenuit en dat de deur uitsteekt uit de buitenmuur zonder deurplinten? (ik maak me hierbij vooral zorgen om slagregen die via de uitstekende bovenkant van de deur kan binnensijpelen)

Kort samengevat: als ik kijk naar de plaatsing van de voordeur in het deurgat in de muur, lijkt de plaatsing van de achterdeur averechts (de binnenkant zit aan de buitenkant).

Is dit normaal of is de deur slecht ontworpen/geplaatst?

We merkten al op dat de achterdeur 1cm hoger was dan de dagmaat terwijl dit enkele cm kleiner zou moeten zijn... (de bovenkant werd bij plaatsing enkele cm afgezaagd).

Luc Vandamme
26 thumb_up 200 comment Verbouwer
7 maanden geleden

Scharnieren worden nooit zichtbaar aan de buitenkant geplaatst (inbraakgevoelig).

Je hebt een naar buiten opendraaiende deur gevraagd aan een Belgische firma die enkel ervaring heeft met Belgische gewoontes (naar binnen open draaiende ramen en deuren). In Nederland en Duitsland heeft men andere gewoontes (naar buiten open draaiende ramen en deuren) en heeft men ook de techniek aangepast aan deze gewoontes. Ik heb nog nooit (heel weinig in ieder geval) een Nederlandse voordeur gezien met scharnieren zichtbaar van buiten uit.