Livios: Bouwen aan morgen


Spouw en buitengevel isoleren

Spouw en buitengevel isoleren

jensver
0 thumb_up 0 comment Verbouwer
#Na-isolatie · 11 maanden geleden

beste,

wij hebben een paar jaar geleden onze spouw laten isoleren. nu willen we onze gevel vernieuwen en dachten we misschien een laagje isolatie te plaatsen is die mogelijk of zou hier vochtproblmen van komen.

reageer Quote Ik heb zelf een vraag

Alle reacties


Reacties

Carl Vandecasteele
13 thumb_up 151 comment Verbouwer
11 maanden geleden

als je vroeger bij je spouwmuur geen vocht had, ga je die daardoor ook niet krijgen. integendeel beschermt de extra isolatielaag de gevelsteen tegen vocht en vorstschade. Dit wordt vaker gedaan dan je denkt, want de dikte van de spouw is maximum 7cm (tenzij bij nieuwbouw).
Technisch kan immers elke dikte en soort isolatieplaat geplaatst wat qua werkuren net hetzelfde is. Van het totale prjskaartje de gevelrenovatie is meestal minder dan 1/4 voor isolatie. Het getal R bepaalt de extra isolatiewaarde.
Vraag ook voor de laaatste halve meter van je gevel te isoleren omdat men geen gevelmortel op de onderste 30cm-50cm kan plaatsen wegens bodemvocht. Meestal wordt dit niet gedaan met koudebruggen tot gevolg. Hetzelfde als men onder de vensterbanken en op de dagkanten geen isolatie plaatst. Vraag dus adresreferenties die je kan gaan bekijken.


Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?