Livios: Bouwen aan morgen


Prefab woning spouwmuur

Alle reacties


Reacties

HugoCo
44 thumb_up 240 comment Bouwer
11 maanden geleden · Bedankje ontvangen

De op te vullen spouw moet minstens 5cm zijn. Vermoedelijk zal de spouw smaller zijn dan 5cm. De aard van de buitenbekleding speelt ook een rol: bij een geglazuurde gevelsteen is het af te raden om de spouw na te isoleren omdat het risico op vorstschade van de gevelsteen groot wordt.

boomer
0 thumb_up 1 comment Verbouwer
11 maanden geleden

de spouwmuur werdt reeds 3x door  verschillende firma's gecontroleerd en voldoed perfect aan de voorwaarden om de spouwmuur na te isoleren, toch als ze daarna te wetenkomen dat het hier om een prefab woning gaat kunnen ze geen overheidspremie aanvragen blijkbaar omdat het niet erkend wordt door de overheid, en niemand weet waarom ???

31 thumb_up 130 comment Andere professioneel
11 maanden geleden

Jammergenoeg kunnen die dan hun job niet zoals velen tegenwoordig. 

De STS71-1 is het wettelijke kader waarin er mag gewerkt worden met ATG. 
Premies kan je maar krijgen voor ATG goedgekeurde uitvoeringen omdat men vanuit de overheid kwaliteit wil. Men heeft bij aanvang beslist om enkel de spouwen toe te laten die tussen twee steenachtige materialen zitten, dus baksteen, snelbouw, ...
Dit omwille van de onwetendheid naar garanties wat beteft bijvoorbeeld een houtskeletbouw, prefabbouw, ... In de toekomst ging men onderzoeken of het toepassingsgebied dan soepeler opgesteld kon worden. Maar de eerste jaren verwacht ik dat nog niet.

Er zijn misschien nog andere redenen waarom u geen premies kan krijgen, maar dat zullen stuk voor stuk zaken zijn die buiten de ATG en STS vallen. Ik zie niet in waarom de collega's u dat niet gewoon kunnen vertellen op basis van hun inspectie.

Spijtig genoeg wordt de spouwmuurmarkt overstelpt met 'experts' van het eerste uur. Wat wij te horen krijgen via onze klanten is niet publiceerbaar op dit forum. Meestal zijn we 'de eerste partij die opmerkingen heeft na een opmeting'.


Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?