Livios: Bouwen aan morgen


Ons hellend dak is slechts 6 cm dik geïsoleerd. Wij willen dus bij isoleren

Ons hellend dak is slechts 6 cm dik geïsoleerd. Wij willen dus bij isoleren

Niva
1 thumb_up 17 comment Verbouwer
#Na-isolatie · 2 jaren geleden

Nu las ik op een website van een bep. firma dat ik de balkjes die ik moet bijschroeven beter niet op de bestaande schroef maar wel telkens ertussen moet plaatsen: "dan adviseren wij steeds de eerste laag tussen de kepers te plaatsen als buffer. Er treedt veel minder convectie op boven de isolatie, als deze tot tegen het dak zit geplaatst." Is er dan een betere overlapping? Er komt dan inderdaad ook isolatie over de eerste balkjes.


.

reageer Quote Privébericht Ik heb zelf een vraag

Alle reacties


Reacties

31 thumb_up 130 comment Andere professioneel
2 jaren geleden · Bedankje ontvangen

Wij werken nooit met dezelfde houtbreedte als de bestaande kepers (vierkante balkjes 6 à 8 cm x 6 à 8 cm) omdat dit relatief breed is en niet sterker dan een plank op zijn kant. We schroeven die niet op de bestaande kepers maar op de gordingsbalken. 

Niet alleen de overlapping is er dan van het houtwerk, je kan ook werken met onafhankelijk geplaatst houtwerk dat je in één vlak kan plaatsen en zodoende ook zorgen voor een basis-structuur waartegen je nadien eventueel nog een afwerking kan gaan plaatsen.

Niva
1 thumb_up 17 comment Verbouwer
2 jaren geleden

Bedankt voor uw goede raad.  Dacht 10 cm bij te isoleren met glaswol of flensdeken met aluminiumfolie), dus 16 cm in totaal, gezien we een beperkte oppervlakte hebben.Wij willen nadien afwerken met Stucanet  (er komen dus nog enkele cm extra bij) maar ik vraag me af  of dit veel zwaarder zal worden dan afwerking met gyproc.

31 thumb_up 130 comment Andere professioneel
2 jaren geleden · Bedankje ontvangen

Stucanet kan iets zwaarder zijn omdat de totale dikte van het pleisterwerk méér is dan de 'dunne' gipsplaten van 12,5 mm.

Draag vooral zorg voor het dampscherm, dat moet intact zijn en geeft luchtdichtheid én dampdichtheid zodat je dak droog blijft intern.


Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?