Livios: Bouwen aan morgen


Reageer

Kan men ratten vermijden in de spouw door na-isolatie van de spouwmuren?

Charle
0 thumb_up 2 comment Andere particulier
#Na-isolatie · 1 jaar geleden

Hallo iedereen,

Wij hebben last van ratten op ons vals plafond in de achterbouw (keuken  + badkamer) van onze rijwoning en we zijn werkelijk ten einde raad.

Enkele jaren geleden hebben wij de volledige achterbouw vernieuwd van vloer tot (hellend) dak, onder meer omwille onze vaststelling van ratten op het vals plafond van onze achterbouw.

De nieuwe dakbedekking bestaat uit dakpannen en tussen de houten liggers werd overal dakisolatie aangebracht.

De dakwerker had toen ergens een opening in de spouw vastgesteld, hij heeft die hersteld en hij verzekerde ons dat we geen last meer zouden hebben van dat ongediete, maar helaas!?

We veronderstellen dat die ratten opnieuw langs de spouwmuur binnengeraken, maar zeker zijn we niet.

We kunnen dus enkel de ratten proberen te verdelgen door via de spots rattenverdelgingsmiddelen op het vals plafond te plaatsen of te spuiten, maar dat helpt blijkbaar ook niet, zelfs niet na tussenkomst van een professionele rattenverdelger.

Moeten wij dan werkelijk gans het dak van de achterbouw ontmantelen om te weten te komen vanwaar die ratten precies komen om een afdoende oplossing voor het probleem te vinden? Voorzeker een kostelijke grap!

Kan na-isolatie van de spouwmuur de ratten stoppen of ziet u (nog) andere mogelijkheden?

Graag jullie reacties.

Alvast bedankt.

Niva
1 thumb_up 17 comment Verbouwer
1 jaar geleden

Ben je er zeker van dat het ratten zijn? Is het niet mogelijk dat er een marter zit want deze kunnen langs kleine openingen binnen komen. Want daar is wel een oplossing voor.