Livios: Bouwen aan morgen


Is kalei op kalk-cementbasis dampopen genoeg om spouw te isoleren?

Is kalei op kalk-cementbasis dampopen genoeg om spouw te isoleren?

Silke vh
0 thumb_up 0 comment Verbouwer
#Na-isolatie · 1 week geleden

We willen onze spouw laten isoleren met bolletjes en we willen ons huis kaleien. Kalei op kalk-cement basis lijkt minder in wolken te trekken als het regent dus zouden we graag deze kalei gebruiken,maar is deze wel dampopen genoeg om de spouw te isoleren? ( We hadden een geschilderd huis en hebben de verf eraf gedaan, er hangen hier en daar nog wat verfbrokjes,blijkbaar hecht kalei op kalk-cement basis ook beter op zo,n muur...)

reageer Quote Ik heb zelf een vraag

Alle reacties


Reacties

Hugo C.
245 thumb_up 1241 comment Bouwer
2 dagen geleden

Tenzij hier anders bericht wordt maar ik zie kaleien op oude muren een korte termijnoplossing, zeker wanneer de ondergrond niet perfect is. Een veel gebruikte methode is de buitenmuur bekleden met isolatieplaten (eps) waarop een waterdichte crepielaag wordt aangebracht. Tesamen met de eps isolatie in de spouw bekom je een goed geisoleerde woning. Maar het zal merkelijk duurder zijn.

Charel
491 thumb_up 2141 comment Andere professioneel
2 dagen geleden

Dan wil ik dat toch anders berichten.

Kaleien met een mortel op kalkbasis kan je zeker als een lange termijnoplossing zien ! Op cementbasis is dat al veel minder, doordat die veel harder en minder of niet dampopen is. Zie je ergens afbrokkelende buitenpleister of kalei dan heeft dat vrijwel altijd te maken met een mortel op cementbasis.

Ook voor de hechting zal cement geen meerwaarde geven.


Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?