Forum

Alle reacties

Verpleger vd bouw
2 thumb_up 36 comment
2 jaren geleden

Volgorde vd bouw  1 installatie voor nutvoorzieningen:2 de metser 3schrijnwerker voor dak 4 loodgieter voor aansluiting buizen enz 5 elektricien voor bekabeling  .6 verwarming aansluiting met oa vloerverwarming met nadien pur erop soms hier kan het verkeerd gaan omdat de vloerder onder  de waterkering moet gaan om geen vochtproblemen nadien .de stukadoor weet soms ook niet hoe laag hij mag pleisteren .het is gemakkelijker als geen vloervewarming in ligt om niet op de buizen te staan  tijdens werk grtn 

Hugo C.
282 thumb_up 1467 comment Bouwer
2 jaren geleden

Als de stukadoor bezig is, blijf je best uit zijn buurt. Zowat alles wordt met pleister besmeurd en nadien moet de bodem gereinigd worden. Indien er al gevloerd is, zal het moeilijk zijn om de vervuilde voegen terug hun natuurlijke kleur te geven, de tegels reinigen kan wel meevallen afhankelijk van de gladheid en vlakheid van de tegel, maar toch. Mogelijks is de vloer beschadigd. Misschien helpt het voorafgaandelijk afdekken met een sterke plastiek + / of  lichte platen (unalit)

Bij mij heeft men gepleisterd na het leggen van elektriciteit, sanitair en verluchting. Het risico is reeël dat bij het opkuisen leidingen worden of zijn beschadigd (pvc buizen elektriciteit) doordat ze met een schop werken bij de opkuis. (toch 2 lekken gehad in sanitiare leidingen tgv beschadigde mantel ; vastsgesteld bij de indienstname, na het plaatsen van de vloer)

De leidingen voor cv zijn NA de bepleistering geplaatst. Waar de leidingen nog verticaal in de muur moest geplaatst worden was de gleuf  "open" gebleven, nadien bijgepleisterd.

Nadien volgde de vloerisolatie (gespoten pur), vloerverwarming, chape en vloer.

De perfecte volgorde bestaat niet, elke optie heeft zo wat zijn voor - en nadelen.

albarius
21 thumb_up 67 comment
2 jaren geleden

De 2 mogelijkheden kunnen allebei. De "normale" volgorde is om eerst te plakken waarbij de plakker op de betonplaat staat en dan pas de rest. Er wordt om een aantal redenen (bvb planning) ook omgekeerd gewerkt: eerst isolatie, vloerverwarming, chape en dan pas plakken. Als die mannen van de isolatie niet alles proper afplakken hangt heel uw plakwerk vol. Als je eerst isolatie en vloerverwarming zou doen, dan MOET je ook eerst chappen voor de plakker komt. Nadeel is dan wel dat je heel de chape moet afplakken met waterwerend karton, zoniet hangt heel de chape vol met pleister en kan je er niet meer fatsoenlijk over vloeren. Als je eerst zou chappen, hou dan ook rekening met wat je moet doen met de luchtdichtheid onder je vochtkering, dat je dat ook eerst mee voorziet..
Er komt tegenwoordig wel wat bij kijken, maar het kan perfect allebei. En zoals hierboven al aangegeven: beide mogelijkheden hebben hun voor- en nadelen.

arrow_forward
www.albarius.be

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.