Forum

Vochtproblemen in nieuw appartementsgebouw

Twinkle
0 thumb_up 1 comment Andere particulier
#Muren · 7 maanden geleden

Bij aankoop van een nieuw gebouwd appartement blijkt na enkele maanden een vochtplek te verschijnen in de slaapkamer. Na lang aandringen heeft de bouwfirma onderzocht vanwaar dit kwam; er was GEEN afvoerbuis geplaatst onder het bad met als gevolg dat heel de betonplaat vol water staat. hiervoor heeft men de nieuwe tegels moeten uitbreken. Nu moet ik gewoon wachten tot het uit zichzelf droog zegt men, maar ondertussen verstrijkt er tijd, zijn de tegels niet teruggeplaatst en moet de slaapkamermuur gekapt en opnieuw bezet en beschilderd worden. Wat kan ik het beste doen om enige druk uit te oefenen, wat zijn mijn rechten, enz..
Ik vrees dat de bouwfirma dit op de lange baan gaat schuiven.

Alle reacties

Flir
1 thumb_up 30 comment
7 maanden geleden

blokpolis zal idd niet tussenkomen, want dit is geen schade door derde. 
wat je wel kan en moet doen, is dossier openen bij je eigen (brand) verzekering. 
na het begroten van de schade (hiervoor mag je ook zelf een expert aanstellen) kan overgegaan worden tot herstelling. Jouw verzekering zal wellicht verhaal halen bij de aannemer, maar dat is jouw probleem niet. 

Hugo C.
294 thumb_up 1645 comment
7 maanden geleden

Als ik het goed begrijp had de aannemer gewoon vergeten het bad aan te sluiten op de riolering. Dat is duidelijk een fout  van de aannemer, maar u heeft  waterschade geleden. Naar mijn mening zou de verzekeringsmaatschappij van de blokpolis moeten tussenkomen in de kosten voor het herbepleisteren en schilderen . Maar die zal op haar beurt de aannemer in gebreke stellen . Vermoedelijk is de vrijstelling van de verzekering van de aannemer redelijk hoog en  doet hij er beter aan alles zelf te herstellen .

Best bespreekt u met hem  hoe hij de herstelling ziet evolueren en binnen welke termijn alles zal hersteld zijn.

Om u veilig te stellen kan u dan wel per aangetekend schrijven  het volledige relaas aan hem overmaken. Het zou niet de eerste keer zijn dat naderhand een en ander wordt ontkend en u met de  problemen blijft zitten.

Neem ook regelmatig foto's 

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.