Forum

Referenties Crepi

Silkevg
0 thumb_up 2 comment Verbouwer
#Muren · 10 maanden geleden

Dag allemaal,

voor onze renovatiewoning zijn wij opzoek naar een aannemer die bij ons crepi wil plaatsen.

Onze architect verwees ons naar 1 specifieke aannemer maar wij zouden toch graag op meerdere plaatsen offertes vragen.

heeft er iemand positieve/negatieve ervaringen met aannemers die crepi plaatsen regio Vlaams Brabant/ Antwerpen/ Limburg?

alvast bedank!

Alle reacties

Hugo C.
294 thumb_up 1646 comment
9 maanden geleden

Wilco products heeft een groep van aannemers waar zij met werken. Geven ook 10 jaar garantie.

Ik heb voor de crepie producten van Caparol gekozen, EPS isolatie met lambda 0.032. Let er op dat een pluggenplan (waarmede de isolatie op de muur wordt bevestigd) van 8 pluggen/m² wordt  toegepast. Sommige aannemers boren maar willekeurig wat gaten om de pluggen  en de isolatie te plaatsen. 

Vermijd in elk geval een aannemer die met minder gekende of goedkope producten werkt  of met een korte garantieperiode. Caparol en Knauf  hebben wel degelijke producten.

Ook de totale dikte van de pleister is belangrijk (tot  4-5mm dikte!)

Silkevg
0 thumb_up 2 comment Verbouwer
9 maanden geleden

Bedankt voor de tips!

Onze architect raadt ons aan om met Sto te werken, heeft u hier al ervaring mee? Of referenties over gehoord?

Alvast bedankt

Luc Vandamme
47 thumb_up 330 comment Verbouwer
9 maanden geleden

Bij mijn verbouwing heb ik ook een crépi aannemer aangesteld, die met het Sto systeem werkt. De mensen in zijn firma hadden een goede opleiding genoten en wisten heel goed waar ze mee bezig waren. Het systeem staat nu  6 jaar tot mijn tevredenheid.

De architect, de EPB verslaggever en de aannemer zullen best (samen) bepalen of er mechanische bevestiging (met pluggen) nodig is van de isolatie. Ook is het aan de architect om te bepalen hoeveel de  oversteek van aluminium profielen (aan een plat  daak of aan ramen) , dakaansluiting, enz.. moet zijn. Als je een goed contact met en vertrouwen hebt in je architect, zou ik  zeker zijn voorkeuren voor zo'n aannemer in aanmerking nemen.

Meestal is een mechanische bevestging niet nodig. Enkel vanaf 10 meter hoogte of bij grote oneffenheid van de te bekleden muur, komt dit in aanmerking. Mechanische bevestiging heeft een negatieve invloed op uw werkelijke en ook  EPB warmteverliezen, dus zo veel mogelijk vermijden en zeker niet toepassen als er geen noodzaak voor bestaat.

dhaesebart
4 thumb_up 41 comment
9 maanden geleden

Beste Silke , 

idd heel belangrijk om de juiste mensen te kiezen , die met bewezen materialen werken . Ikzelf heb ook al een aantal werven samen met Sto gedaan en dit zijn zeer degelijke materialen , ook hebben ze bij Sto een goeie technische dients die eventueel kan meedenken in de opbouw en mogelijkheden , zonder meerkost. Kan belangrijk zijn ... 

Meer en meer worden er ook natuurlijke materialen als isolatiemateriaal gekozen omwille van o.m. de vochtregularisatie , als voorbeeld bvb de extreme green platen waar de kalkhennepisolatie perfect in kan gespoten worden en erna crepi op kan geplaatst worden : https://hempinabox.be/nl/onze-producten-hempinabox-2/#HIABWORK-wanden

Succes in je verdere zoektocht in elk geval !!! 

Hugo C.
294 thumb_up 1646 comment
9 maanden geleden

Gevelisolatie met crepielaag is een investering die , zoniet de levensduur  van  het gebouw, toch minstens 50 jaar  voldoening moet geven. Het is dan ook belangrijk dat de nodige aandacht wordt besteed aan de keuze van  de te gebruiken producten (die hun jarenlange deugdelijkheid al hebben bewezen)  en de toegepaste werkmethoden. Het verbaast mij hier te lezen dat wordt afgeraden  bevestigingspluggen te gebruiken om de isolatieplaten te bevestigen. De toch gerenomeerde fabrikanten Caparol en Knauf  geven aan  om bij isolatiediktes vanaf  8cm de platen te bevestigen met speciale nylonpluggen volgens het bijgeleverde pluggenplan. Voor 14cm dikte wordt het pluggenplan van 8 pluggen/m² toegepast, naast het gebruik van  lijmmortel om de platen mooi in één vlak te  kunnen plaatsen..Een impact op de isolatie eigenschappen zijn verwaarloosbaar zoniet nihil aangezien het  holle kunststof pluggen zijn, en geen geleidend metaal bevatten.

Daarom toch volgend advies:

Vermeld op de bestelling duidelijk  alle gekozen producten met naam en toenaam. Niet zelden komt men op de werf met minderwaardige kwaliteit (witte potten crepie zonder merk, lijmmortel van onbekend merk, het gebruik van start en stopprofielen, EPS isolatie met een lambda > 0.032) en als je niets gespecificeerd hebt, heb je ook geen verhaal. Vermeld ook het toe te passen pluggenplan. Hier is ooit een foto verschenen van  de isolatie van een buitengevel waar de aannemer maar kriskras hier en daar een paar pluggen had geplaatst om de  EPS-isolatieplaten te bevestigen  duidelijk onder het motto "die vallen er niet direct af". U zal het maar meemaken.

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.