Forum

Opstijgend vocht in gemeenschappelijke muur

Gilbert
0 thumb_up 1 comment Andere particulier
#Muren · 1 maand geleden

De muur is voor mijn buur een binnenmuur. Onderaan is er opstijgend vocht merkbaar. Langs mijn kant is de muur een buitenmuur (tuinmuur) met planten ervoor. De buur wil dat ik die planten verwijder en de strook waar die nu staan dichtmaak met tegels of beton (zgz om waterinsijpeling  te voorkomen).

Houdt dat steek ?

Alle reacties

Charel
516 thumb_up 2271 comment
1 maand geleden

Volgens mij houdt dat inderdaad geen steek ! Wellicht is dit vroeger een tuinmuur geweest met aan weerszijden een open ruimte.

Later is beslist om hier tegenaan een uitbouw te bouwen met verhoging van die tuinmuur. Op dat moment was het aan de bouwer om zijn voorzorgen te nemen opdat die muur geen vocht zou kunnen doorgeven naar de bijgebouwe ruimte's.

Trouwens het verharden van een strook tegen de muur en in uw tuin gaat niets helpen. Het probleem is hier zo goed als zeker opstijgend vocht vanuit de ondergrond en niet vanuit jouw tuin.

Ik zou de buurman aanraden om de muur van zijn kant uit te injecteren voor opstijgend vocht, een werk dat niet persé nodig is voor een tuinmuur maar wel voor een buitenmuur van een woning.

Edit: Net een mankerend stuk van de eerste allinia terug bijgevoegd, geen idee hoe dat verdwenen was.

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.