Forum

Hoek opnieuw stucen na kapwerk

Rookie_DHZ
0 thumb_up 2 comment Andere particulier
#Muren · 1 jaar geleden

Hallo,

Ik heb onlangs een stuk muur verder uitgekapt. Nu moet alles opnieuw gestuct worden, maar vraag ik me af hoe ik de hoek netjes afgewerkt krijg. Hierbij enkele foto's om een idee van de hoek te krijgen.

Werken met hoekijzers lijkt me hier niet zo gemakkelijk owv reeds aanwezige pleister of zit ik verkeerd?

Alvast bedankt voor jullie tips.

Alle reacties

Kris M
476 thumb_up 2143 comment Andere particulier
1 jaar geleden · Bedankje ontvangen

Foto's zijn niet te zien doch dit hoeft niet :  hoek verder uitkappen tot plaatsing van een hoekijzer mogelijk is.  Vervolgens ruw plaaster op de hoek aanbrengen en het hoekijzer perfect uitgelijnd met de twee muurvlakken aanbrengen.  Nog niet afwerken.  Dagje laten drogen en vervolgens afwerken met het hoekijzer en de muur als geleider om 't mooi vlak af te rijen.  Na anderhalf tot 2 uur met water en vlakspons afsponzen en gladpolieren.  Vaklui doen dat in één beweging doch als DIY krijg je ook een perfect resultaat door het in twee keer te doen.

Ik gebruik altijd de galvanische omdat de plastieken versie te plooibaar is.

Rookie_DHZ
0 thumb_up 2 comment Andere particulier
1 jaar geleden

Bedankt Kris M, hierbij nogmaals de foto (ze komt niet tevoorschijn in de eerste post).
Aangezien er toch wel wat afstand overbrugd dient te worden, kies ik voor een extra breed ijzer?

Kris M
476 thumb_up 2143 comment Andere particulier
1 jaar geleden

Foto nog steeds niet te zien doch als je meer dan 1,5 tot 2 cm diep moet gaan dan plaaster je t best bv overschotjes gyprocplaat in waarop je dan een afwerklaag van 1 tot 2 cm op stukadeert.  Wat (gyproc) netgaas plaatsen kan  ook geen kwaad.  Aanpak is ws niet gans zoals een pro het doet maar t is wel robuust.  De laatste stukadeerklus die ik gedaan heb is de uitkasting in plaaster van alle vervangen ramen.  De overgangen naar t bestaande plaasterwerk zijn allemaal perfect.  

Kris M
476 thumb_up 2143 comment Andere particulier
1 jaar geleden

De via PB doorgestuurde foto bevestigt de aanpak : koop een gegalvaniseerd hoekijzer, kap de niet ontblootte muur een paar cm af zodat het hoekijzer past.  Schuin het bestaande stucwerk af om mooie overgangen te krijgen.  Plaats op de hoek ruwweg plaaster +- 2 cm op 2 cm (afmetingen hoekijzer) en plaats het hoekijzer perfect opgelijnd met de 2 muren. Voor de uitlijning gebruik je bv een kaarsrechte houten lat van een meter lang als je géén uitlijnregel hebt.  Laat drogen.  Vul dan de holtes op en rij af met de muren en het ijzer als glijders.  2 uur laten drogen en oppolieren.  Je hebt een stukadoorspallet nodig.  Met plamuurmessen lukt dit niet.  't Sponzen om te polieren kan met een huis-tuin-en keukenspons ipv een stukadoorsspons als je niet te hard drukt.  In essentio is't water aanbrengen om met het stukadoorspallet te polieren.

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.