Livios: Bouwen aan morgen


Reageer

Puntgevel (enkele betonblok) isoleren aan de binnenzijde, maar hoe en met wat?

Niva
1 thumb_up 17 comment Verbouwer
#Isolatie · 2 jaren geleden

Wij renoveren een oud arbeidershuisje waarvan 1 zijgevel bestaat uit   1 laag grijze betonblokken. Hierin zij ook een soort openingen die ik dichtspoot met pur. Onder het zadeldak komen 2 slaapkamers en een badkamertje. Het dak( in zeer goede staat met onderdak) wordt geïsoleerd met glaswol maar hoe kunnen we ervoor zorgen dat de dunne puntgevel van binnen kan geisoleerd? Aan de buitenkant is een smal doorgangssteegje waarvan het dak van de buurman oversteekt tot tegen ons huisje, dus geen rechtstreeks regen inval maar ook geen mogelijkheid om deze langs buiten te isoleren. In bijlage een foto.

Keon
24 thumb_up 140 comment Andere professioneel
2 jaren geleden · Bedankje ontvangen

Eens je die Multipor aan de binnenzijde hebt, is buitenisolatie geen must meer... Ja gaat wel nog iets moeten verzinnen om die gaten die je nu hebt dichtgespoten met PUR, af te werken langs buiten (PUR houdt niet van UV-licht). Je kan die PUR misschien vervangen door restanten Multipor...

Je moet wel nog een damprem aanbrengen onder de dakisolatie. Vermits er nu glaswol is gebruikt, neem je best OSB-platen als damprem (naden afkleven). Die OSB voegt wat thermische inertie toe hetgeen een voordeel is in de zomer (opwarming!) en is meteen ook een goede basis voor gipskartonnen platen moest je dat overwegen als finale afwerking.