Livios: Bouwen aan morgen


Reageer

Puntgevel (enkele betonblok) isoleren aan de binnenzijde, maar hoe en met wat?

Niva
1 thumb_up 17 comment Verbouwer
#Isolatie · 2 jaren geleden

Wij renoveren een oud arbeidershuisje waarvan 1 zijgevel bestaat uit   1 laag grijze betonblokken. Hierin zij ook een soort openingen die ik dichtspoot met pur. Onder het zadeldak komen 2 slaapkamers en een badkamertje. Het dak( in zeer goede staat met onderdak) wordt geïsoleerd met glaswol maar hoe kunnen we ervoor zorgen dat de dunne puntgevel van binnen kan geisoleerd? Aan de buitenkant is een smal doorgangssteegje waarvan het dak van de buurman oversteekt tot tegen ons huisje, dus geen rechtstreeks regen inval maar ook geen mogelijkheid om deze langs buiten te isoleren. In bijlage een foto.

Charel
491 thumb_up 2142 comment Andere professioneel
2 jaren geleden

Voor zover ik de situatie juist inschat lijkt het mij toch mogelijk om te isoleren aan de buitenkant. Ik begrijp dat je het steegje beter niet versmalt door de muur te verdikken met isolatie, maar boven het niveau van het gelijkvloers, waar het nodig is, mag dat toch geen hinder betekenen voor de doorgang onderaan?

Daar komt nog het voordeel bij dat die gevel onderdak staat en er geen speciale bescherming nodig is van dampscherm of vochtscherm.