Forum

Puntgevel (enkele betonblok) isoleren aan de binnenzijde, maar hoe en met wat?

Niva
1 thumb_up 17 comment Verbouwer
#Isolatie · 3 jaren geleden

Wij renoveren een oud arbeidershuisje waarvan 1 zijgevel bestaat uit   1 laag grijze betonblokken. Hierin zij ook een soort openingen die ik dichtspoot met pur. Onder het zadeldak komen 2 slaapkamers en een badkamertje. Het dak( in zeer goede staat met onderdak) wordt geïsoleerd met glaswol maar hoe kunnen we ervoor zorgen dat de dunne puntgevel van binnen kan geisoleerd? Aan de buitenkant is een smal doorgangssteegje waarvan het dak van de buurman oversteekt tot tegen ons huisje, dus geen rechtstreeks regen inval maar ook geen mogelijkheid om deze langs buiten te isoleren. In bijlage een foto.

Alle reacties

Niva
1 thumb_up 17 comment Verbouwer
3 jaren geleden

Bestand van de foto te zwaar. Onderdak is Biplex, zwarte kunsstofplaten . Dak werd vernieuwd door vorige eigenaar in 2002 en sluit mooi aan op het dak (dichtgespoten met Pur) De betreffende gevel bestaat beneden uit dubbele betonblok maar op de bovenverdieping uit een enkele blok. Hier en daar blokken zitten blokken met holle openingen???? Zie foto(als het nu lukt). Deze gevel staat onder dakafdek van buurman en vormt een gemeenschappelijk steegje tussen beide huizen. Dus aan de buitenkant isoleren kan niet.

Ik dacht aan recticel platen maar las  dat hierdoor vorstschade kan ontstaan.

Ik zou dit graag wat isoleren tegen koude én geluid.  Wat kan ik het best doen?

Charel
547 thumb_up 2469 comment
3 jaren geleden

Voor zover ik de situatie juist inschat lijkt het mij toch mogelijk om te isoleren aan de buitenkant. Ik begrijp dat je het steegje beter niet versmalt door de muur te verdikken met isolatie, maar boven het niveau van het gelijkvloers, waar het nodig is, mag dat toch geen hinder betekenen voor de doorgang onderaan?

Daar komt nog het voordeel bij dat die gevel onderdak staat en er geen speciale bescherming nodig is van dampscherm of vochtscherm.

Niva
1 thumb_up 17 comment Verbouwer
3 jaren geleden

Bedankt Charel voor je antwoord. Inderdaad had er ook al aan gedacht om dit aan de buitenkant te doen maar wel nu nog niet, en vraag me af of er koudebruggen ontstaan door het onderste gedeelte niet te isoleren langs buiten.  Bovendien heb ik nu gemerkt dat er een deel van onze gevel boven de dakafdekking van de buur valt. ons zadeldak gaat van straatkant naar achterkant (tuin) en de buur zijn van links naar rechts (als je begrijp wat ik bedoel). Maar er moet iets worden gedaan want die blokken hebben teveel gaten (deze spoot ik dicht met Pur) én nog erger je hoort alles van de buren én omgekeerd ook dus. Heb dus beslist het volgende te doen: multipor isolatie blokken Xella aan de binnenkant en binnen een jaar... als we weer wat centen hebben samen met de voorgevel de zijgevel (bovenkant) langs buiten te isoleren.

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.