Forum

NA isolatie hellend dak/ muur

Oblivion
0 thumb_up 2 comment Verbouwer
#Isolatie · 1 jaar geleden

We willen ons dak zelf isoleren van ons te renoveren huis (bouwjaar 1960) en twijfelen welke materialen we moeten gebruiken en vooral in welke volgorde.

Eerst en vooral ons dak is nog in perfect staat. Zowel dakpannen, onderdak (vermoedelijk menuiserite) als dakbebinte is nog perfect.
Het hellend dak gaat van zolder tot halverwege de eerste verdieping (dan nog 115cm verticale muur tot vloer).

Het idee was om tussen keepers (+-45cm ruimte tussen en 9cm dik) minerale wol van 8cm dik te steken, dan een PIR plaat op de keepers te vijzen en af te werken met een Gyproc.

1)Moet ik hiervoor minerale wol met flenzen nemen of  is het beter minerale wol zonder dampscherm te nemen en tussen de PIR en Gyproc een dampscherm te bevestigen?(creeren die vijzen voor Gyprocplaten geen probleem?)

2) voor het verticale stuk muur op de verdieping, kan ik PIR platen rechtstreeks tegen de bestaande muur bevestigen en laten samen lopen met de PIR platen die ik op de kepers bevestig of moet ik daar nog extra maatregelen nemen?

3) Dienen de platen van het onderdak (vermoedelijk menuiserite) met elkaar verlijmt te worden of toegespoten worden met een schuim  voor extra wind dichtheid?

Alvast bedankt

Alle reacties

Isolteam
10 thumb_up 41 comment
1 jaar geleden

Hallo,

Jouw idee van uitvoering is alvast oké!

De spleten in het onderdak kleef je best af, kan je doen met een degelijke tape (Isover Vario Multitape, Proclima Tescon Invis). Kieren kan je opschuimen met PU-schuim, of opstoppen met losse isolatiewol. Dit zal zorgen voor een betere winddichting van het onderdak.

Tussen de kepers plaats je een glas- of rotswoldeken dat je op maat kan snijden. Flensdekens neem je beter niet omdat de vaste breedte van de rollen minder geschikt is bij renovatie, de tussenafstand van de kepers zal niet altijd overeenkomen met deze van het flensdeken. Daarbij heeft de alu-folie op het flensdeken ook geen meerwaarde, omdat deze als dampscherm moet werken, en bij deze opbouw op de verkeerde plaats zit. Het dampscherm moet altijd zoveel als mogelijk naar de warme zijde (kant woning) gericht zijn.

Tenslotte werk je af met isolatiepanelen PUR of PIR, te schroeven op de kepers. De isolatiepanelen zijn op zich dampdicht genoeg. Een bijkomend dampscherm is dus niet meer nodig. Dicht voor een goede luchtdichting wel alle naden en kieren met alu-tape en isolatieschuim.

Zie hieronder hoe je tewerk kan gaan...

https://www.youtube.com/watch?v=WM2yk4P1vQ0&t=12s

Veel succes!

Groeten,

Isolteam

arrow_forward
Isolteam, slim isoleren Isolteam is een partner van Livios Klik hier voor meer info

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.