Forum

Isoleren van onbeloopbare 'vloer' onder dak

dem
0 thumb_up 3 comment Andere particulier
#Isolatie · 4 jaren geleden

Aan mijn huis is een stukje bijgebouwd. Ik wou deze zolder isoleren maar nu blijkt dat de 'vloer' van dit bijgebouwde stuk zolder bestaat uit relatief smalle balken en gyprocplaten. Het is dus niet mogelijk om dit stuk te betreden. Het is zelfs alleen maar bereikbaar door dakpannen weg te nemen. Bestaat er alsnog enig materiaal en is het doenbaar om dit stukje te isoleren ?

Alle reacties

Walter_2015
1 thumb_up 9 comment
4 jaren geleden

Beste

Ik heb hetzelfde probleem voor. De vloer is niet te betreden, en isoleren met bijvoorbeeld glaswol is te complex/moeilijk door niet dragende balkjes.Bij mij geen gyproc maar brede plastieken latten die het plafond van de ruimte daaronder vormen.

Ik stel de vraag dan ook aan (ervarings)deskundigen of het mogelijk is om er kleikorrels (Argex) of andere korrels (EPS?) op aan te brengen, tussen de balkjes in? Of gaat het gewicht dan te snel de hoogte in? En kunnen deze korrels zonder bijkomende afdichting blijven liggen?

Vriendelijke groet

Walter

Charel
516 thumb_up 2271 comment
4 jaren geleden

Ideaal zal het nooit zijn maar wel veel beter dan niets als je langs boven los isolatiemateriaal tussen de constructie stort. Argex zou ik hiervoor zeker niet nemen, de isolatiewaarde is niet bijster goed.

Ik zou in dit geval de voorkeur geven aan papiervlokken, goede isolatiewaarde, minder (tragere) warmtedoorslag, vochtregulerend en milieuvriendelijk. 

Isolteam
10 thumb_up 41 comment
4 jaren geleden

Beste,

Inderdaad, inblazen van cellulosevlokken of glaswolvlokken is zeker een optie. Zo dient de zodlervloer niet betreden te worden, en kan toch degelijk en zonder kieren worden geïsoleerd.

Groeten,

Isolteam

arrow_forward
Isolteam, slim isoleren Isolteam is een partner van Livios Klik hier voor meer info
Walter_2015
1 thumb_up 9 comment
4 jaren geleden

Dank voor de antwoorden.

Maar de totale oppervlakte zal amper 10 m² bedragen. Een firma aanspreken betekent dan meestal dat er meer geld gaat naar o.a. transport en opstelling dan effectief naar de isolatie. Ik zat bijgevolg een oplossing te zoeken om dit zelf te doen zonder materiaal. En korreltjes strooien zag ik nog wel zitten. Voor de cellulosevlokken heb ik (volgens discussies op internet) toch ook weer materiaal nodig. Of sla ik de bal mis en is isolatie met papier of glaswolvlokken iets dat kan zonder materiaal? En EPS parels?

Vriendelijke groet

Walter

Charel
516 thumb_up 2271 comment
4 jaren geleden

Cellulose zit tamelijk vast geperst in de balen maar ik heb toch al geweten dat men dit handmatig heeft kunnen aanbrengen na eerst een deel in een kuip te doen en met de mixer los te maken.

Gemakkelijker los te maken zijn de balen met fijne houtkrullen die men meestal als strooisel voor dieren gebruikt. Te verkrijgen in bijvoorbeeld elke AVV winkel.

Walter_2015
1 thumb_up 9 comment
4 jaren geleden

Dank voor de tip sjarel

Zijn zowel cellulose als houtkrullen niet ideaal voor ongedierte? Door de ligging kan ik ze ook niet afdekken. Bijkomend voor houtkrullen stel ik me vragen bij brandveiligheid. Vandaar (ongedierte en brand) ook een beetje m'n voorkeur voor EPS korrels (neopixels van BASF). Puur theoretisch.

Maar allicht ga ik voor de cellulose, hier en daar blijkt men dat ook los in zakken te verkopen. "Strooiklaar" want ik bezit geen mixer. En dan muisengif :-)

Vriendelijke groet

Walter

Charel
516 thumb_up 2271 comment
4 jaren geleden

Cellulose is sowieso te verkiezen boven houtkrullen en zeker ook boven EPS korrels.

Cellulose is speciaal voor dit doel behandeld tegen rotting, schimmelvorming en aantasting van ongedierte. Die behandeling maakt cellulose ook brandwerender.

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.