Forum

Isoleren langs binnen en buiten

Handy man
0 thumb_up 0 comment Bouwer
#Isolatie · 5 jaren geleden

Beste, wij isoleren de spouw met Recticel 12cm, maar ik had graag ook de binnen kant van de muur willen isoleren met Eurothane 2+1 (2cm iso + 1cm gyproc). Omwille van twee redenen; mijn leidingen kunnen opbouw gemonteerd worden, deze vallen dan achter deze binnen isolatie en ben ervan overtuigd dat er een betere isolatie zal zijn. Mijn vraag, kan er alsnog condensatie ontstaan in de muur tussen twee isolatie's ?

Alle reacties

Vochtadvies
79 thumb_up 502 comment
5 jaren geleden

Je hebt steeds een verschil in dampdruk tussen binnen en buiten.
In de bouwfysica wil alles in evenwicht blijven en wil de lucht steeds naar buiten (hoge dampdruk gaat naar plaatsen met een lagere dampdruk).
Als alles dampdicht is gebouwd heb je geen damptransport en dus ook geen risico op interne condensatie.
Twijfel je over de dampdichtheid dan kan je de tabel nalezen in het handboek of een volledig dampdichte laag plaatsen met bv Reaxyl Terpro.

Groeten
Vochtadvies

Kris M
493 thumb_up 2329 comment
5 jaren geleden

2 cm extra isolatie kan natuurlijk geen kwaad maar veel zal het niet helpen. Leidingen infrezen is een goedkoop werkje (goedkoper dan die panelen die je dan moet uitgesneden krijgen op je leidingen). Laat beter een stukadoor komen omdat dit een veel beter resultaat geeft dan gyproctoestanden. (Die ook goed zijn)

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.