Forum

Annulatie van een opdrachtbevestiging

guido koninckx
0 thumb_up 2 comment Andere professioneel
#Isolatie · 9 maanden geleden

Is een opdrachtbevestiging bindend voor de klant als die klant annulatie v d werken vraagt aan de aannemer 4 weken na het tekenen v d opdrachtbevestiging door beide partijen ? Mag 30 % v d totale factuur gevraagd worden als annulatiekosten 2 maanden voor de werken gepland waren ? Dit terwijl opmaken v bestek en advies gratis is volgens reclame aannemer  ? Op mijn deel van de getekende opdrachtbevestiging staat niets over annulering ook geen kleine tekst op de achterzijde van de bon .. 

Alle reacties

StaalBouw
28 thumb_up 197 comment
9 maanden geleden · Bedankje ontvangen


Is een opdrachtbevestiging bindend voor de klant als die klant annulatie v d werken vraagt aan de aannemer 4 weken na het tekenen v d opdrachtbevestiging door beide partijen ? Mag 30 % v d totale factuur gevraagd worden als annulatiekosten 2 maanden voor de werken gepland waren ? Dit terwijl opmaken v bestek en advies gratis is volgens reclame aannemer  ?

Een opdrachtbevestiging is in niets te vergelijken met gratis bestek/advies en is inderdaad bindend, zolang er geen nieuwe, niet bevestigde voorwaarden werden gesteld door de aannemer.

Zonder meer informatie over de situatie, is er weinig meer over te zeggen.

guido koninckx
0 thumb_up 2 comment Andere professioneel
9 maanden geleden

Op mijn deel van de opdrachtbevestiging staat niets over annulatiekosten . Ook op de achterzijde staan geen kleine letters. Op de voorzijde staat enkel de betaling moet binnen de 7 dagen na de factuur gebeuren . Ik veronderstel nadat  de werken uitgevoerd zijn. Op de voorzijde staat dat ik de algemene leveringsvoorwaarden en betalingsvoorwaarden heb ontvangen en geaccepteerd maar van annulatiekosten is niets vermeld op de voorzijde . Nu vragen ze 30 % annulatiekosten als ik de opdrachtvevestiging annuleer 4 weken na het tekenen maar ruim 2 maand voor de werken gepland zijn in 2020

Patrico
56 thumb_up 588 comment
9 maanden geleden

Een opdracht bevestiging is geen bestek of een vrijblijvend iets. Dat had je moeten weten als je het ondertekende. De aannemer heeft misschien kosten gemaakt of de bestelling al doorgevoerd op basis van je vestiging. Hij mag dus kosten aanrekenen, je moet wel zijn algemene voorwaarden ontvangen hebben.

guido koninckx
0 thumb_up 2 comment Andere professioneel
9 maanden geleden

Op mijn copie (carbon doorslag) van de opdracht bevestiging staat niets over annulatie. Misschien wel op de achterkant van het eerste blad , maar dat heb ik niet gezien ,dat is  getekend terug gestuurd naar de aannemer. Hoe kom ik dat te weten ?

Patrico
56 thumb_up 588 comment
9 maanden geleden

U moet de voorwaarden ontvangen hebben of hebben kunnen lezen, staat op de opdrachtbevestiging een verwijzing naar de algemene voorwaarden? Als u ze apart heeft ontvangen moet het bewijs daarvan geleverd worden door de aannemer.

Als ze op de achterzijde stonden en u dit blad getekend heeft, heeft u in principe de mogelijkheid gehad om deze na te gaan. 

Vraag aan je aannemer aangetekend een kopie van het origineel op (voor en achterzijde).

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.