Forum

Akoestisch isoleren van vloer eerste verdieping (houten structuur)

LoreQ
0 thumb_up 0 comment Verbouwer
#Isolatie · 3 jaren geleden

We zijn onze woning aan het verbouwen en zouden graag ook de vloer van onze eerste verdieping akoestisch isoleren. Dit omdat we voordien heel goed vanuit onze slaapkamer (eerste verdieping) konden horen als er beneden iemand rondliep.
Ons huis bestaat uit een houten structuur (houten balken tussen beneden en eerste verdieping) en we hadden graag als afwerking parket of laminaat gelegd.
Financieel zitten we ook wat beperkt omdat we nog veel andere werken hebben.

Ik heb al eens bij verschillende groothandels geinformeerd naar akoestische isolatie, maar ik krijg telkens een ander advies.
De ene adviseert ons om akoestische isolatie (ecose multifit 035 van Knauf) tussen onze houten balken te plaatsen en daarop dan osb en de afwerking.
Een ander adviseert ons om op onze houten balken osb te leggen, daarop dan isolatie (steico unafelt) en daarop dan onze afwerking.

Wat adviseren jullie? Liefst zouden we de vloer ook niet teveel verhogen, omdat we dan onze deuropeningen ook moeten verhogen.

Alle reacties

Niva
1 thumb_up 17 comment Verbouwer
3 jaren geleden

Wij zijn net bezig met de houten vloer (geverniste den) boven weg te halen en de bestaande vloerbalken te verhogen omdat onze vloerbalken niet hoog genoeg waren.  We zijn ook maar leken maar na alle forums op het internet doorzocht te hebben doen wij het op volgende manier: tussen de vloerbalken steken we een dikke laag glaswol (zonder openingen) Op de bovenrand van de balken plakken we isolatieband (om contactgeluid te verminderen) daarop schroeven we osb, daarop komt een laag van dat materiaal dat je onder zwevend parket of laminaat legt (ik ken die naam niet).  Een vriendin heeft   beneden nog extra geluidsisolatie van 2cm ononderbroken tegen het plafond gehangen , is wel duurder dan glaswol en werkt zeer goed.

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.