Livios: Bouwen aan morgen


Toemaken van gat tussen gevel en raam bij verwijderen rolluik.

Toemaken van gat tussen gevel en raam bij verwijderen rolluik.

Obig
0 thumb_up 3 comment Verbouwer
#Gevel · 1 jaar geleden

We gaan onze oude inbouwrolluiken wegdoen aangezien er teveel lawaai en tocht doorkomt en het een te grote kost is om alle rolluikkasten te isoleren (wat wil zeggen groter maken, isoleren en afwerken).

Het lijkt interessanter de rolluiken weg te halen en het gat dicht te werken en dan opzetrolluiken te gebruiken.

Ik heb al vanalles gevonden over hoe het gat te dichten met isolatie, maar waar ik niet goed zie wat te doen is met de aanzienlijke spleet tussen de gevel en het raam.

Ik zie niet goed hoe je dit kan toemetselen zodat er boven het raam een degelijke afsluiting is naar de buitenmuur toe om zo al het grootste deel van geluid tegen te houden. Er is niet echt iets waarop de stenen kunnen steunen, behalve het raam dan;

Heeft er iemand hier ervaringen mee?

Alvast bedankt voor de tips.

reageer Quote Privébericht Ik heb zelf een vraag

Alle reacties


Reacties

Kris M
425 thumb_up 1875 comment Andere particulier
1 jaar geleden

Ik zou gewoon een houten lat in dezelfde houtsoort als het raam in die spleet plaatsen.  Als je ooit het raam vernieuwt moet die opening immers ook vrijgemaakt worden.

Grotere rolluikkasten (zelf) maken zal stukken goedkoper zijn dan voorzetrolluiken te (laten) plaatsen.  Je laat de MDF-panelen door de houtleverancier op maat zagen.

Mocht je nog enkel glas hebben (of dubbel glas van 30-40 jaar oud) dan laat je beter de ramen vervangen door (geluidsisolerend/inbraakwerend) dubbel glas en doe je de rolluiken simpelweg weg.


Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?