Forum

Privatief terrassen in appartementscomplex

jj
0 thumb_up 2 comment Andere particulier
#Fundering en kelder · 3 jaren geleden

Beste,

Graag  even het volgende :

volgens onze basisakte zijn de terrassen privatief.

Echter wanneer de gemeenschap aan de constructie van de balken met name de stabiliteit van het gebouw moet werken, wanneer zijn de terrassen dan nog privatief.

1. Om aan de betonbalken die de contructie van het gebouw vormen aan te kunnen moeten de terrasplafonds verwijderd worden . Wie betaalt de wederopbouw? Is dat de gemeenschap of iedere eigenaar apart?

Alvast dank

Jeannine

Alle reacties

Kris M
483 thumb_up 2239 comment Andere particulier
3 jaren geleden

Gebruikelijk is dat de balustrades en de terrasvloeren privatief zijn en de rest gemeenschappelijk.  Als de terrasplafonds bv planchetten zijn dan zijn die mogelijks ook privatief.  Kan je de woordelijke omqchrijving in de basisakte delen?

Charel
531 thumb_up 2360 comment
3 jaren geleden

Logisch gezien, als men werken moet uitvoeren aan gemeenschappelijke delen dan moeten ALLE hieruit voortvloeiende onkosten betaald worden door de gemeenschap, ieder zijn deel volgens een eventuele verdeelsleutel.

Als er om die werken te kunnen uitvoeren, bouwdelen van anderen dan de gemeenschap moet worden verwijderd en terug worden hersteld dan horen ook die kosten door de gemeenschap betaald te worden.

Vergelijk het met twee buren, de eerste moet werken aan zijn dak uitvoeren waarbij hij niet anders kan dan het dak van de tweede even voor een stuk te demonteren en te hermonteren. Uiteraard moet de eerste hiervoor de kosten en de verantwoordeijkheid dragen.

Ook hier gaat het in de feiten over twee verschillende eigenaars, enerzijds de vereniging van medeeigenaars en anderzijds de private eigenaar van dat terras.

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.