Forum

Ongelijke fundering

Jsamang
0 thumb_up 2 comment Bouwer
#Fundering en kelder · 5 maanden geleden

Hallo,

Onze fundering is vorige week gestort en we dachten dat hij volleidig vlak was. Maar na volledig gedroogd te zijn blijkt er bijna 6 a 7 centimeter verschil te zitten tussen het hoogste en laagste punt. Nu is dit verschil natuurlijk te groot om op te vangen met mortel. Hoe kan ik dit verschil best oplossen ? Heb al gehoord dat ik het lagere gedeelte kan aanvullen met stabilisé.. is dit een goede oplossing of beter iets anders ?

Alvast bedankt ! 

Alle reacties

Nick 61
123 thumb_up 694 comment
5 maanden geleden

Vertel eerst eens waar de fundering voor zal gaan dienen eer hier een zinnig antwoord op gegeven kan worden.

Charel
510 thumb_up 2192 comment
5 maanden geleden

Ja, maar wordt dat een woning in houtskelet, beton, baksteen,...?

Ik veronderstel dat op die fundering eerst nog een paar lagen ondergronds worden gemetseld en dan moet dat verschil opgevangen worden bij de eerste laag. Ofwel met platte stenen en mortel ofwel door een aantal stenen op maat te slijpen zodat ze samen met wat mortel een waterpas bovenkant hebben.

Geen stabilisé !

Jsamang
0 thumb_up 2 comment Bouwer
5 maanden geleden

Hey,

Sorry. Het betreft een woning in baksteen ja. Maar ze hebben mij verteld dat dit teveel is om op te vangen met enkel mortel. Dus daarom dacht ik een beetje droge beton bij te storten en dan hierop inderdaad 1 laag funderingsblokken te metselen. Of zou het beter zijn om met platte stenen te werken ? Alvast bedankt ! 

Charel
510 thumb_up 2192 comment
5 maanden geleden

Elke metser zal zo wel zijn eigen methode hebben die op elke bouwwerf naargelang de omstandigheden aangepast wordt.

Maar door de band is het zo dat op het moment dat er beton wordt gestort dat er dan volop beton is en op het moment dat hij gaat metselen dat er dan stenen en mortel zijn en bijgevolg zal het op dat moment daarmee gedaan worden. Mortel met hele, halve, platte of op maat geslepen stenen om met de eerste laag meteen perfect waterpas te komen.

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.